FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDA zaprimila rješenje Komisije i danas će preknjižiti dionice LRH

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Središnja depozitarna agencija(SDA) zaprimila je danas rješenje Komisije za vrijednosne papire opreknjižbi dionica Liburnia Riviera Hotela (LRH) sa SN i Dom Holdingana Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) te će do kraja dana postupitipo tom rješenju.
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) - Središnja depozitarna agencija (SDA) zaprimila je danas rješenje Komisije za vrijednosne papire o preknjižbi dionica Liburnia Riviera Hotela (LRH) sa SN i Dom Holdinga na Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) te će do kraja dana postupiti po tom rješenju.

Potvrdili su to danas telefonski Hini iz SDA, pri čemu je predsjednica Uprave SDA Vesna Živković poručila da će postupiti po rješenju Komisije, kao što to i inače čine.

To znači da će dionice LRH preknjižiti sa SN i Dom Holdinga na HFP, odnosno da ti holdinzi ostaju bez dionica opatijske Liburnije koje se vraćaju u državni portfelj.

Riječ je o 254.410 dionica ili oko 84 posto udjela u temeljnom kapitalu Liburnije.

Komisija za vrijednosne papire utvrdila je, naime, da je sporazum između HFP-a i dva holdinga, od 8. kolovoza ove godine, ništavan, jer ga nije odobrila hrvatska Vlada u roku od 20 dana, što je bio uvjet stupanja sporazuma na snagu.

Time je ništavan i prijenos dionica Liburnia Riviera Hotela na ta dva holdinga, pa je stoga Komisija odbila i njihov zahtjev za objavljivanje ponude za preuzimanje LRH-a, naloživši preknjižbu dionica Liburnije sa SN i Dom Holdinga na HFP.

Sporazum HFP-a i dva holdinga sklopljen u 8. kolovozu ove godine, kao nagodba u slučaju potraživanja ta dva holdinga od države iz procesa kuponske privatizacije.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙