FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imotski "Trimot" prekinuo proizvodnju i čeka stečaj

SPLIT/IMOTSKI,19. listopada 2005.(Hina) - Imotska tvornica tekstilaTrimot, u kojoj je 10. rujna prošle godine završen petogodišnjistečajni postupak, danas je prekinula proizvodnju i ponovno jojprijeti stečaj jer više ne može podmirivati potraživanja vjerovnika niplaćati plaće 230-orici radnika koji ih nisu primili već šest mjeseci,potvrdio je direktor tvornice Živko Dodig.
SPLIT/IMOTSKI,19. listopada 2005.(Hina) - Imotska tvornica tekstila Trimot, u kojoj je 10. rujna prošle godine završen petogodišnji stečajni postupak, danas je prekinula proizvodnju i ponovno joj prijeti stečaj jer više ne može podmirivati potraživanja vjerovnika ni plaćati plaće 230-orici radnika koji ih nisu primili već šest mjeseci, potvrdio je direktor tvornice Živko Dodig.

Dodig je rekao kako je Trimot, koji je u 98-postotnom vlasništvu države, do 10. rujna ove godine, prema stečajnom planu, trebao podmiriti potraživanja od oko 4 milijuna kuna, od čega su 2 milijuna potraživanja bivših radnika. No, dodao je, kako to nije učinjeno, Trgovački će sud izvijestiti o novonastalom stanju što će odlučiti o mogućem ponovnom pokretanju stečaja.

Bivši radnici koji su prijetili blokadom tvornice zbog neisplaćenog duga odustali su od toga, kazao je njihov predstavnik Petar Divić, "jer taj prosvjed, budući da se tvrtka urušila sama od sebe, nema više nikakva smisla".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙