FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson Nikola Tesla: neto dobit 109,3 milijuna kuna

ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla uprvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 109,3milijuna kuna, što je 18 posto manje nego u istom razdoblju lani,objavili su iz te kompanije.
ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 109,3 milijuna kuna, što je 18 posto manje nego u istom razdoblju lani, objavili su iz te kompanije.

Dodali su kako je smanjenje dobiti posljedice većih rezerviranja za potraživanja od kupaca.

Zarada po dionici u prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznosi 83 kune.

U tom je razdoblju zabilježen blagi rast knjiženih narudžbi i neto prodaje za 1 posto, odnosno knjižene narudžbe su ostvarene u iznosu od 1,35 milijardi kuna, a prihodi od prodaje 1,05 milijardi kuna.

Prema ostvarenoj neto prodaji Hrvatska je i dalje najznačajnije tržište s ostvarenih 291 milijun kuna. što čini 28 posto ukupnih prihoda od prodaje. Odlični rezultati ostvareni su i na izvoznim tržištima, posebice na tržištima Kazahstana i Bjelorusije.

Operativna dobit manja je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznosi 117,6 milijuna kuna, ponajprije zbog dodatnih rezerviranja za potraživanja na tržištima visokorizičnih zemalja.

Ostvaren je pozitivan novčani tok iz poslovnih aktivnosti od 191 milijun kuna, a do kraja godine, kako su istaknuli u kompaniji, očekuje se smanjenje novčanog toka zbog realizacije nekoliko velikih ugovora u sklopu kojih je dogovoreno financiranje kupaca.

(Hina) xpp/xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙