FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS pozdravlja izmjene Stečajnog zakona

ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS)pozdravila je danas najavljene izmjene Stečajnog zakona, čiji bi ciljtrebao biti nastavak rada poduzeća, a ne njihovo gašenje, teodređivanje rokova trajanja stečajnih postupaka.
ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) pozdravila je danas najavljene izmjene Stečajnog zakona, čiji bi cilj trebao biti nastavak rada poduzeća, a ne njihovo gašenje, te određivanje rokova trajanja stečajnih postupaka.

To su pozitivne promjene, ocjenjuje HUS u priopćenju, u odnosu na dosadašnje stanje, kad su se stečajni postupci otvarali s ciljem prikrivanja kriminala (stečajevi su otvoreni u 22 posto revidiranih privatiziranih poduzeća), gdje je većina stečajnih postupaka vođena isključivo s ciljem diskontne rasprodaje imovine, u čemu su najbolje prolazili stečajni suci, upravitelji i odvjetnici, te činjenice da još uvijek ima mnoštvo stečajeva koji su otvoreni prije 1999.

HUS posebno pozdravlja novinu po kojoj bi se cjelokupna potraživanja radnika razvrstala u prvi isplatni red te predlaže da se to svakako primjenjuje i na već otvorene stečajne postupke.

S obzirom da u postojećem zakonu ima niz nelogičnih rješenja, HUS predlaže da se izbaci odredba po kojoj radnici osobno, kao i drugi vjerovnici, prijavljuju svoje tražbine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙