FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muzur i LRH: odluka Komisije očekivana

OPATIJA, 13. listopada 2005. (Hina) - Gradonačelnik Opatije Amir Muzurkazao je danas da je odluka Komisije za vrijednosne papire opreknjižbi dionica Liburnija Riviera Hotela (LRH) sa SN i Dom Holdingana Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) tek prvi korak ka ostvarivanjuinteresa lokalne zajednice u vezi s tom tvrtkom.
OPATIJA, 13. listopada 2005. (Hina) - Gradonačelnik Opatije Amir Muzur kazao je danas da je odluka Komisije za vrijednosne papire o preknjižbi dionica Liburnija Riviera Hotela (LRH) sa SN i Dom Holdinga na Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) tek prvi korak ka ostvarivanju interesa lokalne zajednice u vezi s tom tvrtkom.

Predsjednica Uprave LRH Mirjana Mogorović na telefonski je upit rekla da je odluka Komisije bila očekivana.

U interesu je lokalne zajednice da grad Opatija ostvari vlasništvo na 25 plus jednom dionicom LRH, kazao je Muzur te dodao da je odluka Komisije bila očekivana i da raduje.

Muzur je najavio da će opatijsko gradsko Poglavarstvo sljedećeg tjedna raspravljati o smjernicama privatizacije LRH te da će na tu sjednicu biti pozvana i Uprava LRH-a.

Komisija za vrijednosne papire u ispitnom je postupku utvrdila da je sporazum izmedu SN Holdinga i HFP-a, o prijenosu dionica Liburnije sa HFP-a na te holdinge, sklopljen pod odgodnim uvjetima, odnosno da je u njemu navedeno da će sporazum stupiti na snagu samo pod uvjetom da ga 20 dana od sklapanja odobri Vlada.

Kako sporazum nije dobio suglasnost Vlade u tom roku, ugovor je prestao vrijediti i postao ništavan, utvrdila je Komisija.

Sporazum su HFP i SN Holding sklopili u kolovozu ove godine, kao nagodbu u slučaju potraživanja holdinga, bivših privatizacijsko-investicijskih fondova, prema državi iz procesa kuponske privatizacije. Riječ je o 254.410 dionica ili oko 84 posto udjela u temeljnom kapitalu Liburnije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙