FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi djelatnik osječko-baranjske PU u mirovnoj misiji

OSIJEK,31. listopada 2005.(Hina) - Načelnik Odjela za javni redosječko-baranjske Policijske uprave Ivan Petrović ovoga tjedna odlaziu mirovnu misiju u Afganistan, kao jedan, od ukupno dvojice hrvatskihpolicijskih službenika, te kao prvi djelatnik te PU u jednojmeđunarodnoj mirovnoj misiji, istaknuto je danas na konferenciji zanovinare u PU.
OSIJEK,31. listopada 2005.(Hina) - Načelnik Odjela za javni red osječko-baranjske Policijske uprave Ivan Petrović ovoga tjedna odlazi u mirovnu misiju u Afganistan, kao jedan, od ukupno dvojice hrvatskih policijskih službenika, te kao prvi djelatnik te PU u jednoj međunarodnoj mirovnoj misiji, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u PU.

Četrdesetjednogodišnji Ivan Petrović je kazao kako odlazi u područje oko 400 kilometara sjeveroistočno od Kabula, u regiju Badakshan koja se smatra relativno sigurnom, i u kojoj službenici MUP-a, od siječnja ove godine sudjeluju u mirovnoj misiji, u sklopu kontingenta njemačke policije i njemačkih vojnih snaga.

Dodao je kako cilj njegova odlaska, u svojstvu policijskog savjetnika, pomoć u obnovi afganistanske policije, u organizacijskom smislu, te radi definiranja standardnih policijskih postupaka i uspostavi suradnje između tijela lokalne civilne vlasti i policijskih snaga.

Napominjući kako misija traje šest mjeseci, s mogućnosti produženja za još četiri mjeseca, Petrović je kazao kako djelatnici u mirovnoj misiji, nemaju pravo uporabiti oružje za provedbu policijskih zadaća, već jedino u slučaju zaštite svoga života.

Načelnik sektora policije te PU Tomislav Bilandžić kazao je kako je riječ o uzornom policijskom službeniku te kako vjeruje da će svojim rezultatima na najbolji način predstavljati Republiku Hrvatsku i osječko-baranjsku policiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙