FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica hrvatskih policajaca vratili se iz mirovne misije u Afganistanu

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Nakon desetomjesečnog boravka umirovnoj misiji NATO/ISAF u Afganistanu danas su se u Hrvatsku vratiladvojica policajaca Dario Dudas i Ivan Odeljan koje će u misiji odidućeg tjedna zamijeniti načelnik Odjela za javni red u PUosječko-baranjskoj Ivan Petrović i Dean Savić iz Odjela organiziranogkriminaliteta Ravnateljstva policije.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Nakon desetomjesečnog boravka u mirovnoj misiji NATO/ISAF u Afganistanu danas su se u Hrvatsku vratila dvojica policajaca Dario Dudas i Ivan Odeljan koje će u misiji od idućeg tjedna zamijeniti načelnik Odjela za javni red u PU osječko-baranjskoj Ivan Petrović i Dean Savić iz Odjela organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije.

Glavni policijski inspektor u Odjelu za nezakonite migracije Dario Dudas i glavni policijski inspektor i službenik Interpola u Odjelu za međunarodnu policijsku suradnju Ivan Odeljan bili su dio Pokrajinskog tima za obnovu koji je u gradu Feyzabadu vodila SR Njemačka. Radili su na izgradnji institucija afganistanske policije u tom gradu i cijeloj Sjeverno-istočnoj pokrajini Badakshan.

U tom prvom timu koji je poslan u civilni dio savjetodavne mirovne misije u Afganistanu bio je i Dražen Hrastić, voditelj Odsjeka za kooperativnu sigurnost i razoružanje u Upravi za multilateralu i međunarodne organizacije Ministarstva vanjskih poslova. On je nastavio rad u misiji, a u kolovozu ove godine pridružio mu se i policajac Zdravko Varzić iz MUP-ova Odjela za europske integracije i mirovne misije.

Dvojicu policajaca "povratnika" zamijenit će Ivan Petrović i Dean Savić koji su pri kraju obuke za odlazak u misiju. Njihov zadatak u Afganistanu biti će da svojim iskustvom i znanjem kao savjetnici pomognu u reformi tamošnje policije. U misiju kreću s osobnim naoružanjem koje smiju koristiti jedino u samoobrani, a u Afganistanu će ostati najkraće šest, odnosno najdulje deset mjeseci.

Oni su danas u okolici Stubičke Slatine vježbali vožnju po nepristupačnom terenu, a u tome su im se pridružili i novinari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙