FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U potresu u Pakistanu hrvatski časnici nisu ozlijeđeni

ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Nitko od sedmero pripadnikaOružanih snaga Republike Hrvatske koji sudjeluju u mirovnoj misijiUjedinjenih naroda u Indiji i Pakistanu (UNMOGIP) nije ozlijeđen upotresu koji je pogodio to područje, doznaje se danas u Ministarstvuobrane Republike Hrvatske.
ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Nitko od sedmero pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske koji sudjeluju u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Indiji i Pakistanu (UNMOGIP) nije ozlijeđen u potresu koji je pogodio to područje, doznaje se danas u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske.

Pripadnici Misije s brigadirom Tomislavom Pavičićem, zamjenikom zapovjednika Misije na čelu, koji sada obnaša i dužnost zapovjednika, i dalje obavljaju svoje redovite zadaće.

Zgrada u kojoj su bili smješteni pripadnici OS RH nije srušena u potresu, u kojem je, po procjenama, poginulo više od 30 tisuća ljudi, ali su zbog sigurnosti premješteni na drugu lokaciju, izvijestio je MORH.

Republika Hrvatska sudjeluje u UNMOGIP-u od kolovoza 2002. i trenutačno u mirovnoj misiji ima sedam nenaoružanih vojnih promatrača.

UNMOGIP je uspostavljen 1949. sa zadaćom da nadzire prekid vatre na crti razgraničenja između Indije i Pakistana nakon osamostaljenja Pakistana 1947. Nakon obnovljenih neprijateljstava 1971. uspostavljena je nova crta razgraničenja koju nadzire UNMOGIP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙