FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rončević uspješnim smatra sastanak CENCOOP-a

ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićizjavio je danas da je zadovoljan rezultatima sedmog sastankaministara obrane CENCOOP inicijative (Central European NationsCooperation in Peacesupport), u kojoj su Austrija, Hrvatska, Mađarska,Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Švicarska, a koji se danas i jučerodržao u Zagrebu.
ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević izjavio je danas da je zadovoljan rezultatima sedmog sastanka ministara obrane CENCOOP inicijative (Central European Nations Cooperation in Peacesupport), u kojoj su Austrija, Hrvatska, Mađarska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Švicarska, a koji se danas i jučer održao u Zagrebu.

Ta inicijativa, kojoj je Hrvatska pristupila 2002. i kojom predsjeda od prvog siječnja ove godine, osnovana je 1998. na poticaj Austrije.

Rončević je na današnjoj konferenciji za novinare najavio mogućnost da 30-ak hrvatskih vojnika sudjeluje u misiji UNDOF na Golanskoj visoravni, u sklopu austrijsko-slovačkog kontingenta, a o čemu je jučer razgovarao s austrijskim ministrom obrane Guentherom Platterom. Dodao je da slanje naših vojnika u misiju UN-a nije jednostavan proces, jer ih u mirovne misije šalje Hrvatski sabor.

Rončević je izvijestio da je na jučerašnjem sastanku s austrijskim ministrom obrane razgovarao i o novoj poziciji Republike Hrvatske nakon početaka pregovora o članstvu s Europskom unijom.

Na upit koja je korist od hrvatskog sudjelovanja u CENCOOP inicijativi, Rončević je naglasio da je to jedina takva inicijativa na prostorima srednje Europe te da je na ovom sastanku donesen zaključak o neophodnosti nastavka njezina djelovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙