FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bushova popularnost u padu

WASHINGTON, 30. listopada 2005.(Hina) - Potpora američke javnostipredsjedniku Georgeu W. Bushu opala je nakon optužnice za dužnosnikaBijele kuće i sada je samo 39 posto Amerikanaca zadovoljno načinomkako Bush obavlja svoj posao, pokazalo je u nedjelju istraživanjejavnoga mišljenja lista The Washington Post i televizije ABC News.
WASHINGTON, 30. listopada 2005.(Hina) - Potpora američke javnosti predsjedniku Georgeu W. Bushu opala je nakon optužnice za dužnosnika Bijele kuće i sada je samo 39 posto Amerikanaca zadovoljno načinom kako Bush obavlja svoj posao, pokazalo je u nedjelju istraživanje javnoga mišljenja lista The Washington Post i televizije ABC News.

Čak 58 posto nezadovoljno je Bushovim predsjedničkim učinkom, pokazalo je istraživanje koje je u rujnu zabilježilo potporu predsjedniku od 42 posto.

Najnovije istraživanje poduzeto je na uzorku od 600 ljudi u petak navečer i u subotu nakon što je Bijela kuća u petak uzdrmana optužnicom za predstojnika ureda potpredsjednika Dicka Chneeya, Lewisa Libbyja, u slučaju odavanja identiteta tajne agentice CIA-e Valerie Plame.

Bio je to najnoviji u nizu udaraca administraciji predsjednika Busha kome je protekli tjedan bio jedan od najtežih u cijelom predsjedništvu uključujući osim optužnice za Libbyja ponižavajući neuspjeh u kandidiranju savjetnice Bijele kuće Harriet Miers za sutkinju Vrhovnog suda i prelaženje granice od 2.000 poginulih američkih vojnika u nepopularnom ratu u Iraku.

Popularnost predsjednika Busha također trpi štetu zbog visokih cijena benzina u Sjedinjenim Državama i njegova sporog i neučinkovitog reagiranja na uragan Katrina u kolovozu.

Većina Amerikanaca u istraživanju je rekla da optužnica za Libbyja ukazuje na dublje etičke probleme u Bushovoj administraciji i u omjeru 3 prema 1 kažu da je razina poštenja i etičnosti u američkoj vladi opala, a ne porasla za vrijeme Busha.

Kritičari smatraju da će Bush imati težak posao u vraćanju povjerenja američke javnosti suočen s tako teškim problemima.

Ipak, smatraju analitičari, s više od tri godine koje mu preostaju u drugom predsjedničkom mandatu, Bush ima dovoljno vremena da vrati popularnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙