FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Popularnost predsjednika Busha na niskim granama

WASHINGTON,13. listopada(Hina) - Podrška Amerikanaca načinu na kojipredsjednik George W. Bush obavlja svoj posao pala je na 39 posto,najnižu razinu do sada, pokazalo je istraživanje javnoga mišljenjatelevizije NBC News i lista The Wall Street Journal.
WASHINGTON,13. listopada(Hina) - Podrška Amerikanaca načinu na koji predsjednik George W. Bush obavlja svoj posao pala je na 39 posto, najnižu razinu do sada, pokazalo je istraživanje javnoga mišljenja televizije NBC News i lista The Wall Street Journal.

Podrška Bushu smanjila se sa 40 posto, zabilježenih prije mjesec dana, pokazajući da se radi o trendu.

Dodatno, istraživanje, koje je u četvrtak objavila NBC, utvrdilo je da samo 28 posto Amerikanaca misli da zemlja ide u pravom smjeru, što je također najniža razina za Busha od kada je ušao u Bijelu kuću.

Bush i njegova republikanska stranka suočeni su s nizom političkih problema u posljednje vrijeme, od kritike za sporo reagiranje na uragan Katrina do rasta cijena benzina i nedavnih optužbi protiv republikanskih čelnika Toma DeLaya i Billa Frista.

Među Bushovim konzervativcima izbile su i nesuglasice oko njegove kandidature savjetnice Bijele kuće Harriet Miers za sutkinju Vrhovnog suda, jer su mnogi od njih razočarani da je izabrao pravnicu bez sudskog iskustva za koju nije jasno je li dovoljno konzervativnih nazora. Prema anketi, 29 posto kaže da je kvalificirana za Vrhovni sud, dok 24 smatra da je nekvalificirana. Četrdeset šest posto kaže da o njoj ne zna dovoljno.

Velika većina Amerikanaca ne vjeruje da su optužbe protiv DeLaya, čelnika republikanske većine u Zastupničkom domu, i Frista, čelnika republikanske većine u Senatu, bile politički motivirane.

DeLay je optužen za ilegalnu uporabu korporacijskih sredstava za političku kampanju, a protiv drugoga se vodi istraga oko prodaje dionica u obiteljskoj medicinskoj tvrtki, koje je prodao netom prije nego im je pala vrijednost.

Samo 13 mjeseci prije kongresnih izbora 2006., 48 posto Amerikanaca kaže da bi željeli Kongres koji kontroliraju demokrati, u usporedbi s 39 posto njih koji žele da republikanci kontroliraju Capitol Hill, kao što to čine i sada. Razlika od 9 posto je najveća između dviju stranaka u 11 godina u kojima NBC/Journal anketa prati to pitanje.

Istraživanje je provedeno od 8. do 10. listopada na uzorku od 807 odraslih i uz marginu pogreške od 3,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙