FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bushova popularnost porasla nakon uragana Rite

WASHINGTON,30. rujna 2005.(Hina) - Potpora američke javnostipredsjedniku Georgeu W. Bushu porasla je nakon odlučna reagiranja nauragan Ritu a bila je prije toga opala nakon loše reakcije na uraganKatrinu.
WASHINGTON,30. rujna 2005.(Hina) - Potpora američke javnosti predsjedniku Georgeu W. Bushu porasla je nakon odlučna reagiranja na uragan Ritu a bila je prije toga opala nakon loše reakcije na uragan Katrinu.

Prema istraživanju javnog mnijenja televizije CNN, lista USA Today i Gallupa, provedenom od ponedjeljka do srijede, podrška Bushu se popela na 45 posto nakon što je slično istraživanje prošlog tjedna zabilježilo samo 40 posto potpore.

Istraživanje televizije Fox News provedeno u utorak i srijedu utvrdilo je također da sada 45 posto Amerikanaca odobrava način na koji Bush obnaša dužnost predsjednika dok je sredinom rujna potpora bila na niskih 41 posto.

Povećanje potpore uglavnom je rezultat dobrog reagiranja na najnoviji uragan Ritu.

Čak 71 posto ispitanika reklo je da odobrava Bushovo reagiranje na uragan Ritu koji je prošle subote pogodio američku obalu Meksičkog zaljeva na graničnom području saveznih država Teksas i Louisiana ubivši devetero ljudi.

Za usporedbu, samo 40 posto odobrilo je njegovu reakciju na uragan Katrinu koji je 29. kolovoza poharao obalna područja Alabame, Louisiane i Mississippija a u kojem je živote izgubilo više od 1.100 ljudi.

Bush je poduzeo niz mjera radi bolje pripreme za uragan Ritu te nadzirao napore za saniranje njegovih posljedica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙