FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush zaustavio pad popularnosti

WASHINGTON,25. listopada 2005.(Hina) - Potpora američke javnostipredsjedniku Georgeu W. Bushu pokazuje znake oporavka nakon što jeprošlog tjedna zabilježio rekordno nisku podršku, pokazalo je u utorakistraživanje javnoga mišljenja televizije CNN, lista USA Today iGallupa.
WASHINGTON,25. listopada 2005.(Hina) - Potpora američke javnosti predsjedniku Georgeu W. Bushu pokazuje znake oporavka nakon što je prošlog tjedna zabilježio rekordno nisku podršku, pokazalo je u utorak istraživanje javnoga mišljenja televizije CNN, lista USA Today i Gallupa.

U anketi provedenoj od 21. do 23. listopada 42 posto Amerikanaca odobrilo je način na koji Bush obavlja posao predsjednika dok 55 posto ne odobrava.

U prethodnom istraživanju objavljenom 17. listopada 39 posto je odobravalo, što je najniža brojka njegova predsjedništva, a 58 posto nije odobravalo.

Bez obzira na blagi oporavak potpore u najnovijem istraživanju 55 posto ispitanika je reklo da ukoliko bi ove godine bili održani izbori i Bush se natjecao za predsjednika oni bi glasovali za demokratskog kandidata dok bi samo 39 posto glasovalo za Busha.

Bush je suočen s nizom problema u svom drugom predsjedničkom mandatu, sve većim žrtvama u Iraku gdje je već poginulo 2.000 američkih vojnika, istragom oko toga tko je iz Bijele kuće odao ime tajne agentice CIA-e, optužnicom za bivšeg čelnika republikanske većine u Zastupničkom domu Kongresa Toma DeLaya te spora reakcija na uragan Katrina.

Problemima se pridružuje i nezadovoljstvo Bushovih republikanaca njegovom kandidaturom bliske suradnice Harriet Miers za novu sutkinju Vrhovnog suda i sve većim trošenjem američke vlade.

Bush je nastojao izolirati skandale s kojima je suočena Bijela kuća i stvoriti dojam u javnosti da mu ne odvraćaju pozornost od obavljanja posla predsjednika.

Nizom govora usmjerio je pažnju javnosti na ono što naziva uspjehom u Iraku, poput usvajanja novog ustava, te na borbu protiv terorizma što je u očima Amerikanaca njegova jaka strana.

Poučen kritikama reakcije na Katrinu Bush je poduzeo energične pripreme za uragane Rita i Wilma nastojeći da svaki njegov potez bude vidljiv javnosti.

Istraživanje CNN/Usa Today/Gallup provedeno je na uzorku od 1.008 odraslih Amerikanaca uz marginu poreške od +/- 3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙