FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush poziva UN da djeluje u slučaju Sirije

WASHINGTON,25. listopada 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W.Bush optužio je u utorak Siriju za potporu terorizmu idestabiliziranje Libanona i rekao da Ujedinjeni narodi moraju pozvatiSiriju na odgovornost uključujući za umiješanost njezinih čelnika uubojstvo bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja.
WASHINGTON,25. listopada 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush optužio je u utorak Siriju za potporu terorizmu i destabiliziranje Libanona i rekao da Ujedinjeni narodi moraju pozvati Siriju na odgovornost uključujući za umiješanost njezinih čelnika u ubojstvo bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja.

"Sirija destabilizira Libanon, dopušta teroristima da upotrebljavaju njezin teritorij kako bi ušli u Irak i pruža sklonište palestinskim terorističkim skupinama", rekao je Bush govoreći suprugama časnika u zračnoj bazi Bolling u Washingtonu.

Vijeće sigurnosti UN-a u utorak razmatra izvješće njemačkog suca Detleva Mehlisa koje je optužilo visoke sirijske i libanonske obavještajne dužnosnike za umiješanost u teroristički bomabški napad u veljači u kojem su poginuli Hariri i još 20 osoba.

"Ujedinjeni narodi su usvojili oštre rezolucije protiv terorizma. Ujedinjeni narodi sada moraju djelovati", rekao je Bush ukazujući na Mehlisovo izvješće koje je utvrdilo umiješanost Sirije u ubojstvo Haririja.

"Sirija i njezini čelnici moraju biti pozvani na odgovornost za njihovu stalnu potporu terorizmu uključujući i umiješanost u ubojstvo premijera Haririja", rekao je on.

Očekuje se da će SAD i Francuska uskoro predložiti rezoluciju u kojoj će tražiti suradnju Sirije u istrazi i možda uvođenje sankcija ukoliko Damask ne bude surađivao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙