FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša želi da Slovenija dostigne razvijeni zapad

LJUBLJANA, 18. listopada 2005. (Hina) - Slovenski premijer Janez Janšaizjavio je danas da je plan njegove vlade da Slovenija u idućih 10godina ostvaruje stope ekonomskog rasta za tri postotna boda veće odeuropskog prosjeka. "Time bi smanjili naš razvojni zaostatak zarazvijenim državama", rekao je Janša na "Economistovoj" poslovnojkonferenciji na Bledu, predstavljajući paket poreznih, socijalnih igospodarskih reformi kojima njegova vlada namjerava popraviti poslovniokoliš, privući strane investicije i osigurati brži gospodarski rast.
LJUBLJANA, 18. listopada 2005. (Hina) - Slovenski premijer Janez Janša izjavio je danas da je plan njegove vlade da Slovenija u idućih 10 godina ostvaruje stope ekonomskog rasta za tri postotna boda veće od europskog prosjeka."Time bi smanjili naš razvojni zaostatak za razvijenim državama", rekao je Janša na "Economistovoj" poslovnoj konferenciji na Bledu, predstavljajući paket poreznih, socijalnih i gospodarskih reformi kojima njegova vlada namjerava popraviti poslovni okoliš, privući strane investicije i osigurati brži gospodarski rast.

Janša je rekao da će ključne mjere reformi koje provodi njegova vlada nastupiti 2007. godine, te priznao da se nekim mjerama suprotstavljaju sindikati.

Riječ je o uvođenju flat-taxa, odnosno jedinstvene porezne stope na dobit, dohodak i za PDV, no sindikati ocjenjuju da bi to smanjilo socijalnu ravnotežu u društvu.

"Bilo bi iluzorno očekivati da sa sindikatima postignemo potpunu suglasnost, ali očekujem da svi koji sudjelujemo u sadašnjim raspravama znamo o čemu je riječ", rekao je Janša, dodajući da sindikati alarmiraju javnost prije nego što su iznesene sve analize.

Zbog protivljenje sindikata u Sloveniji je do sada propalo mnogo reformi, ocijenio je slovenski premijer govoreći sudionicima "Economistove" konferencije na Bledu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙