FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK: izvješće o kandidatima i zemljama zapadnog Balkana 9. studenog

ZAGREB/BRUXELLES, 28. listopada 2005. (Hina) - Europska komisijanajavila je u petak da će 9. studenog objaviti izvješće o napretku uzemljama kandidatima, Hrvatskoj i Turskoj, te u ostalim zemljamazapadnog Balkana.
ZAGREB/BRUXELLES, 28. listopada 2005. (Hina) - Europska komisija najavila je u petak da će 9. studenog objaviti izvješće o napretku u zemljama kandidatima, Hrvatskoj i Turskoj, te u ostalim zemljama zapadnog Balkana.

U ovom trenutku, dvije zemlje, Hrvatska i Turska, imaju status kandidata za ulazak u EU i pregovore su započele 3. listopada, a Europska komisija objavljuje redovita izvješća o njihovom napretku prema ispunjavanju kriterija za članstvo u EU.

Tri zemlje, potencijalni kandidati, Srbija i Crna Gora, Albanija i BiH, u procesu su ustanovljavanja ugovornih odnosa s EU i Komisija će također sačiniti izvješće o njihovom napretku. Makedonija ima potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU, te je dala aplikaciju za članstvo, a o njezinom napretku Komisija će također govoriti 9. studenog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙