FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Austrija podrškom Hrvatskoj zastupala i interese Srbije i Crne Gore

BEOGRAD,7. listopada(Hina) - Hrvatska je 3. listopada dobila statuskandidata za članstvo u Europskoj uniji zahvaljujući Austriji, koja jesvojim zalaganjem za Hrvatsku najbolje zastupala i interese Srbije iCrne Gore, piše u autorskom tekstu u beogradskom dnevniku "Blic" odnedjelje mr. Vladimir Todorić iz Ureda Srbije za pridruživanje EU.
BEOGRAD,7. listopada(Hina) - Hrvatska je 3. listopada dobila status kandidata za članstvo u Europskoj uniji zahvaljujući Austriji, koja je svojim zalaganjem za Hrvatsku najbolje zastupala i interese Srbije i Crne Gore, piše u autorskom tekstu u beogradskom dnevniku "Blic" od nedjelje mr. Vladimir Todorić iz Ureda Srbije za pridruživanje EU.

"Razlog za ovako veliku 'uslugu' Hrvatskoj leži u tome što Austrija, kao i cijela EU, Hrvatsku vidi kao najreprezentativniji uzorak zapadnog Balkana, sposoban da predstavlja cijelu regiju", piše Todorić, dodajući da - u odnosu na Tursku s 80 milijuna stanovnika - Hrvatska i SCG, sa svojih četiri odnosno osam milijuna stanovnika, predstavljaju "lagano 'predjelo', prema kojem ne postoji nikakva kulturna distanca". Prema tome, piše autor, potpuno je jasno da će se proces pristupanja SCG, kao i svih zemalja zapadnog Balkana, završiti prije ulaska Turske u EU.

"Austrija je svojim zalaganjem za Hrvatsku na najbolji način zastupala i naše interese. Podržavanjem svojih susjeda na putu u EU, mi u stvari osnažujemo vlastitu poziciju. Možda zvuči previše slatkasto, ali time će zaista svaki prijatelj naših susjeda biti naš prijatelj", zaključuje Todorić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙