FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska traži uvrštenje u višu skupinu zemalja Povelje o poduzetništvu

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva, kao koordinator Europske povelje o malom i srednjempoduzetništvu, službeno će zatražiti od Delegacije Europske komisijeda se Hrvatsku uvrsti u grupu zemalja koje provode načela temeljena naLisabonskom procesu, jer smatra da je Hrvatska daleko više učinila odzemalja grupe Zapadnog Balkana i Moldove, kazala je u Beogradu državnatajnica za poduzetništvo Tajana Kesić Šapić.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, kao koordinator Europske povelje o malom i srednjem poduzetništvu, službeno će zatražiti od Delegacije Europske komisije da se Hrvatsku uvrsti u grupu zemalja koje provode načela temeljena na Lisabonskom procesu, jer smatra da je Hrvatska daleko više učinila od zemalja grupe Zapadnog Balkana i Moldove, kazala je u Beogradu državna tajnica za poduzetništvo Tajana Kesić Šapić.

U Beogradu se 26. i 27. listopada održala Regionalna konferencija o malom i srednjem poduzetništvu i Sedmi sastanak Nacionalnih koordinatora za praćenje načela EU Povelje o malom i srednjem poduzetništvu za zemlje zapadnog Balkana i Moldovu, izvijestilo je danas Ministarstvo.

Svoj razvoj moramo temeljiti uspoređujući se sa znatno boljim zemljama od sebe a ne sa zemljama koje imaju lošije rezultate, smatra Kesić Šapić, a prenosi u priopćenju Ministarstvo gospodarstva.

Državna je tajnica na tom sastanku prezentirala rezultate svih deset načela Povelje, koje je Hrvatska učinila u zadnje dvije godine. Hrvatska je učinila najveći napredak od svih zemalja regije, zbog čega Kesić Šapić smatra da je potrebno načela EU povelje o malom i srednjem poduzetništvu prilagoditi odnosno u nju ugraditi kriterije temeljene na Lisabonskom procesu.

Na konferenciji i sastanku raspravljalo se o opredijeljenosti regije na putu prema EU integracijama i ulozi malog i srednjeg poduzetništva.

U uvodnom izlaganju konferencije direktor Europske komisije Direktorata za poduzetništvo i industriju Matthias Ruete iznio je stanje u malom i srednjem poduzetništvu u zemljama regije - Srbije, Albanije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Moldove i Hrvatske - naglasivši napredak koji je Hrvatska učinila na području malog i srednjeg poduzetništva, kao i privlačenja izravnih stranih investicija u kojima Hrvatska prednjači u odnosu na navedene zemlje.

Konferenciji su, uz predstavnike Hrvatske, nazočili ministri Albanije, BiH, Makedonije, Moldove, Republike Srbije, Republike Crne Gore i Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙