FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Pregovori i prevladavanje prošlosti

BERLIN, 5. listopada 2005. (Hina) - Odluka o početku pristupnihpregovora Europske unije i Hrvatske pokazuje važnost suradnje sa sudomu Haagu, ali i važnost politike Europske unije koja "nekadašnje ratneprotivnike pomno skrojenim programima približava jedne drugima",ocjenjuje u srijedu "Frankfurter Rundschau".
BERLIN, 5. listopada 2005. (Hina) - Odluka o početku pristupnih pregovora Europske unije i Hrvatske pokazuje važnost suradnje sa sudom u Haagu, ali i važnost politike Europske unije koja "nekadašnje ratne protivnike pomno skrojenim programima približava jedne drugima", ocjenjuje u srijedu "Frankfurter Rundschau".

"U pomoć zemljama zapadnog Balkana ne spada samo financijska i trgovinska pomoć nego i pomoć u suočavanju s vlastitom prošlošću", piše komentator lista no dodaje da Hrvatska za to treba još mnogo vremena.

"Da se ratni zločinci na Balkanu još uvijek tretiraju kao junaci spada u teško naslijeđe koje je sa sobom donio rat i Europa mora pomoći u prevladavanju tog naslijeđa i to ne s visine nego s osjećajem i razumijevanjem za to da duboke rane koje je ostavila bliska prošlost sporo zacjeljuju", piše Frankfurter Rundschau.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙