FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić posjetio luku u Antwerpenu

ANTWERPEN, , 27. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska mora napravitiiskorak u razvoju svojih luka, a predstavnici luke Antwerpen ponudilisu pomoć u obuci hrvatskih lučkih stručnjaka, kazao je u četvrtak uAntwerpenu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.
ANTWERPEN, , 27. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska mora napraviti iskorak u razvoju svojih luka, a predstavnici luke Antwerpen ponudili su pomoć u obuci hrvatskih lučkih stručnjaka, kazao je u četvrtak u Antwerpenu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Mesić je u dvodnevnom posjetu belgijskoj regiji Flandriji, a u pratnji predstavnika pet hrvatskih luka (Dubrovnik, Rijeka, Split, Ploče i Vukovar) obišao je Antwerpen koji spada među pet najvećih svjetskih luka.

"Hrvatska treba napraviti veći iskorak u razvoju svojih luka, jer taj razvoj neće ići sam od sebe", rekao je Mesić.

"U Antwerpenu se ulažu milijarde eura jer postoji koncept i interes privrede i banaka a to i mi moramo učiniti u Hrvatskoj", istaknuo je hrvatski predsjednik, dodajući da su predstavnici luke Antwerpen pokazali zanimanje za obuku hrvatskih lučkih stručnjaka.

Predsjednik Mesić će u četvrtak navečer na Visokoj školi Lessius u Antwerpenu u sklopu Međunarodnoga simpozija "Zapadni Balkan: Europske težnje" održati predavanje na temu "Zapadni Balkan i EU: Hrvatski put".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙