FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 28. listopada

ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 28. listopada.
ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 28. listopada.

VARAŽDIN - Predsjednik Hrvatske Vlade Ivo Sanader otvorit će u Varaždinu Microsoftov poslovno-tehnološki centar za neovisne proizvođače softvera, investiciju vrijednu dva milijuna dolara (10,00 sati, Kapucinski trg 5). Premijer Sanader potom će posjetiti prehrambenu industriju Vindija (11 sati).

Kroz centar Microsofta u Varaždinu izravnu će pomoć dobiti barem 100 neovisnih proizvođača softvera u Hrvatskoj u obliku formalne obuke ili tehničke pomoći pri razvoju softvera, ističu iz Microsofta Hrvatska. Centar će osigurati infrastrukturu i resurse potrebne za stvaranje inovativnih novih proizvoda i usluga te njihovo predstavljanje tržištu, kao i za formiranje dobro vođenih tvrtki koje će se oslanjati na te inovativne proizvode i usluge.

VARAŽDIN - Aktualna problematika oko ptičje gripe i utjecaja na poslovanje peradarske industrije bit će teme susreta predstavnika peradarske industrije s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem na sastanku u Varaždinu. (Međimurska 6). Prije toga ti će vladini dužnosnici obići Vindijinu farmu u Kučanu Donjem kod Varaždina (9,30 sati).

CAVTAT - Završnog dana godišnjeg susreta hrvatskih turističkih djelatnika "Dani hrvatskog turizma 2005" u Cavtatu održat će se IV. susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade na temu "Turistička 2005. i 2006. godina". (10 sati, Hotel Croatia). U večernjim satima bit će dodijeljene nagrade i priznanja Plavi i Zeleni cvijet 2005. u akciji Hrvatske turističke zajednice "Volim Hrvatsku" za najuređenija turistička mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske te će biti proglašen djelatnik godine u turizmu (19,30 sati, Hotel Croatia).

ZAGREB - Poslovodstvo tvrtke za trgovinu na malo tekstilnim proizvodima Lantea d.d. na konferenciji za novinare predstavit će, kako su najavili, prvu cjelovitu ponudu za rješavanje stečajnog postupka Name d.d. (11,00 sati, lounge bar Tantra, Gajeva 2).

PULA - Deseti forum poslovanja nekretninama održat će se u organizaciji Sektora za trgovinu HGK, Udruženja poslovanja nekretninama i Županijske komore Pula. Cilj dvodnevnog foruma je kroz stručni program upoznati struku s postupkom stjecanja vlasništva stranih pravnih i fizičkih osoba na nekretninama u Hrvatskoj, projektom sređivanja zemljišnih knjiga i katastra, sustavom prostornog planiranja itd. Na Forumu će biti prezentiran i Nacrt prijedloga Zakona o posredovanju u prometu nekretninama (13,00 sati, Hotel Histria).

ZAGREB - Najnoviji statistički podaci potvrđuju ocjene o uspješnosti ovogodišnje turističke sezone - broj dolazaka turista u prvih devet mjeseci ove godine povećan je za više od 6 posto, a broj noćenja za 7,5 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Po prvim podacima Državnog zavoda za statistiku, Hrvatsku je u razdoblju od siječnja do rujna ove godine posjetilo gotovo 9,3 milijuna turista, koji su ostvarili 49,3 milijuna noćenja. Usporede li se ti podaci s onima iz istog prošlogodišnjeg razdoblja proizlazi da je u prvih devet mjeseci ove godine u Hrvatskoj bilo 6,1 posto više turističkih dolazaka. To je 533 tisuće turista više nego u devet prošlogodišnjih mjeseci. Kod noćenja je pak zabilježen porast od 7,5 posto ili za gotovo 3,5 milijuna noćenja. Ta su povećanja ostvarili uglavnom gosti iz inozemstva, koji su u ukupnom broju turističkih dolazaka zastupljeni sa 86,5 posto, a u noćenjima sa više od 90 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙