FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 29. rujna

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 29. rujna.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 29. rujna.

ZAGREB - UNCTAD-ovo Izvješće o ulaganjima u svijetu za 2005. godinu: Transnacionalne kompanije i internacionalizacija istraživačkog rada, bit će predstavljeno u Zagrebu. Tom će prigodom biti predstavljeni i podaci o inozemnim ulaganjima u Hrvatskoj za prošlu, kao i raspoloživi podaci za ovu godinu. Izvješće UNCTAD-a predstavit će njegov poseban savjetnik Branko Vukmir, a podatke o ulaganjima u Hrvatsku iznijet će direktor Direkcije za statistiku Hrvatske narodne banke Igor Jemrić (11 sati, Hrvatska narodna banka, Trg burze).

ZAGREB - Skupština Hrvatskih željeznica (HŽ) sazvana je za 29. rujna, a na skupštini će se donijeti odluka o opozivu uprave HŽ-a, najavljeno je iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Na skupštini će ujedno biti imenovana uprava koja će obavljati poslove do završetka javnog natječaja za novu upravu Hrvatskih željeznica. Nakon skupštine iz Ministarstva je najavljeno priopćenje za javnost.

ZAGREB - Četvrtu međunarodnu konferenciju o poslovnim procesima, koja će se održati 6. i 7. listopada 2005. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu, novinarima će predstaviti predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i tvrtke InfoDom. Cilj Konferencije je razmjena najnovijih informacija i teorijskih spoznaja te praktičnih iskustava u području upravljanja poslovnih procesa, a u njezinom radu sudjelovat će hrvatski i inozemni stručnjaci iz gospodarstva i državne uprave te sveučilišni profesori iz područja menadžmenta, informatike i komunikacija (11 sati, dvorana Zagreb, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Tvrtka ACNielsen Hrvatska predstavit će rezultate istraživanja nazvanog Snaga privatnih trgovačkih marki - pregled trendova u Hrvatskoj i svijetu, koje je provedeno u 2005. Bit će predstavljen trend rasta privatnih trgovačkih marki, u kojim kategorijama proizvoda privatne trgovačke marke imaju najveće udjele, tko kupuje privatne trgovačke marke i drugo. Privatne trgovačke marke u svijetu imaju sve veći značaj, a Hrvatska spada među najbrže rastuća tržišta u svijetu (10 sati, dvorana Milano hotela Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Zajednica za unapređenje intelektualnog kapitala Hrvatske gospodarske komore (HGK) na svojoj će sjednici, među ostalim, raspravljati o dosadašnjem radu, utvrditi plan rada za iduću godinu te izabrati novog predsjednika i dopredsjednika.

Jedan od začetnika mjerenja intelektualnog kapitala i profesor intelektualnog kapitala Leif Edvinsson održat će predavanje na temu "Značaj intelektualnog kapitala za budućnost Hrvatske u ekonomiji znanja" (11 sati, Vijećnica HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U ugostiteljstvu Hrvatske u prvom ovogodišnjem polugodištu ostvareno je ukupno 4,85 milijardi kuna prometa ili 2,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Pritom je gotovo 69 posto ukupnog prometa ili 3,34 milijarde kuna realizirano u drugom tromjesečju, što je 3,8 posto više nego u istom tromjesečju prošle godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙