FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija o povjeravanju usluga vanjskim izvršiteljima

OPATIJA, 27. listopada 2005. (Hina) - Jednodnevna konferencija"Outsourcing: povjeravanje usluga lokalne samouprave vanjskimizvršiteljima", namijenjena općinskim načelnicima i gradonačelnicima uIstarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji, počela jejutros u Opatiji.
OPATIJA, 27. listopada 2005. (Hina) - Jednodnevna konferencija "Outsourcing: povjeravanje usluga lokalne samouprave vanjskim izvršiteljima", namijenjena općinskim načelnicima i gradonačelnicima u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji, počela je jutros u Opatiji.

Sudionici skupa, koji je priredila američka udruga USAID, odnosno Urban Institute preko Projekta reforme lokalne samouprave što se provodi u Hrvatskoj, raspravljaju o načinima na koji privatne tvrtke, savjetodavci ili nevladine udruge mogu davati usluge jedinicama lokalne samouprave te koje su koristi, mogućnosti i ograničenja takve prakse.

Osim predstavljanja načina povjeravanja usluga vanjskim izvršiteljima na skupu će biti govora i o provedbi modela upravljanja lokalnom samoupravom po Projektu reforme lokalne samouprave.

Provedbu upravljačkih modela u gradskim i općinskim upravama osmislili su savjetodavci koji su prošli izobrazbu Projekta reforme lokalne samouprave te su okupljeni u Hrvatskoj udruzi konzultanata lokalne i područne samouprava.

Na otvorenju skupa opatijski gradonačelnik Amir Muzur iznio je neke primjere povjeravanja usluga vanjskim izvršiteljima u Opatiji, navevši da su usluge prijevoza djece s posebnim potrebama povjerene privatnoj tvrtki za socijalnu skrb, cijepljenje djece privatnoj pedijatrijskoj klinici, a dio organizacije kulturnih sadržaja u gradu također privatnim tvrtkama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙