FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fatah osvojio 51 vijećničko mjesto na lokalnim izborima

RAMALAH, 1. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Stranka Fatahpalestinskog čelnika Mahmuda Abasa osvojila je 51 vijećničko mjesto napalestinskim lokalnim izborima dok je Hamas osvojio 13, pokazali sukonačni rezultati objavljeni u subotu.
RAMALAH, 1. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Stranka Fatah palestinskog čelnika Mahmuda Abasa osvojila je 51 vijećničko mjesto na palestinskim lokalnim izborima dok je Hamas osvojio 13, pokazali su konačni rezultati objavljeni u subotu.

Od ukupno 104 vijećnička mjesta na Zapadnoj obalu u trećoj fazi palestinskih lokalnih izbora 40 je podijeljeno između drugih frakcija, kazao je Jamal al Shobaki, šef Višeg povjerenstva za lokalne izbore.

Rezultati su prvi pokazatelj glasačkih simpatija za glavne palestinske stranke uoči parlamentarnih izbora predviđenih za siječanj 2006. godine.

Uspjeh Fataha, koji se bori da prevlada javno nezadovoljstvo zbog raširene korupcije i lošeg vođenja Palestinske samouprave, bolji je u odnosu na Hamas u prijašnja dva kruga.

Hamas je objavio kako preliminarni podaci ne pokazuju njegovu pravu popularnost jer se neki njegovi kandidati nisu kandidirali na pojedinim područjima zbog bojazni da ih Izrael ne uhiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙