FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: državni službenici nisu sigurni hoće li im Vlada platiti prekovremeni rad

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Službenici ureda državne upravekoji rade na pripremi, provjeri i izradi popisa birača ponovno će 23.listopada, na dan dopunskih izbora za predstavnike nacionalnih manjinau jedinicama lokalne samouprave, morati raditi prekovremeno, a da nisusigurni hoće li za to biti plaćeni, upozorio je danas Sindikatdržavnih službenika.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Službenici ureda državne uprave koji rade na pripremi, provjeri i izradi popisa birača ponovno će 23. listopada, na dan dopunskih izbora za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne samouprave, morati raditi prekovremeno, a da nisu sigurni hoće li za to biti plaćeni, upozorio je danas Sindikat državnih službenika.

Najveći dio službenika ureda državne uprave koji su radili prekovremeno na dan lokalnih izbora 15. svibnja još uvijek nije dobio naknadu za prekovremeno, premda je u odluci Vlade izrijekom navedeno da će se im se isplatiti naknada sukladno odredbama Kolektivnog ugovora.

No, kad su uredi državne uprave dostavili podatke o prekovremenom radu Središnjem državnom uredu, državni tajnik Antun Palarić odgovorio im je da Ured nema osiguranih sredstava za provedbu izbora, te ih uputio da se obrate gradovima i županijama koji su za to trebali osigurati sredstva u svojim proračunima.

Neplaćanje prekovremenog rada u uredima državne uprave ne događa se samo u prigodi održavanja izbora, upozorava sindikat, već i kod zaprimanja i obrade zahtjeva za poticaje u poljoprivredi ili na upisniku poljoprivrednih gospodarstava.

Sindikat stoga od Vlade traži hitnu isplatu prekovremenog rada službenicima ureda državne uprave, ali i evidentiranje unutarnjih dugova po osnovi prekovremenog rada, inače će potraživanja službenika morati ishoditi sudskim putem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙