FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dožupan Denona o "Viktoru Lencu" i LRH-ima

RIJEKA,17. listopada 2005.(Hina) - Primorsko-goranski dožupan LukaDenona kazao je danas na konferenciji za novinare na temu stanja ubrodogradilištu "Viktor Lenac" d.d. u stečaju i "Liburnia RivieraHotelima" d.d. da Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) i Vlada nemajukvalitetan plan za privatizaciju tih tvrtaka i, u vezi s tim, zasuradnju i konsenzus s područnom i lokalnom samoupravom.
RIJEKA,17. listopada 2005.(Hina) - Primorsko-goranski dožupan Luka Denona kazao je danas na konferenciji za novinare na temu stanja u brodogradilištu "Viktor Lenac" d.d. u stečaju i "Liburnia Riviera Hotelima" d.d. da Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) i Vlada nemaju kvalitetan plan za privatizaciju tih tvrtaka i, u vezi s tim, za suradnju i konsenzus s područnom i lokalnom samoupravom.

U provedbi stečaja u brodogradilištu "Viktor Lenac" Vlada "ima sukno i škare", kazao je Denona te naglasio da to brodogradilište sada posluje uspješno, ostvaruje dobit, održava djelatnost remonta i ima novougovorenih poslova vrijednih oko 3 milijuna eura.

Od Vlade očekujemo da na osnovi svojih tražbina preuzme vlasništvo nad brodogradilištem, a nakon toga moguća je i njegova privatizacija, rekao je Denona.

Govoreći o nedavnoj vladinoj odluci da se većinski paket dionica LRH-a vrati u vlasništvo države, Denona drži kako je nejasno postoji li i kakav je dogovor Vlade i dvaju holdinga kojima su, na osnovi državnog duga prema njima, bile predane dionice LRH-a.

To može značiti da su prijepori između države i holdinga Dom i SN i dalje aktualni ili da se Vlada dogovorila s njima, što , rekao je Denona, ima cijenu koju bi trebala znati i područna samouprava.

No, sve to, kao i pitanje tko je danas zaista vlasnik LRH, može razjasniti Državno odvjetništvo koje u tom slučaju ima veliku ulogu, dodao je Denona, naglasivši da bi Državno odvjetništvo trebalo javnosti prezentirati nepravilnosti koje je utvrdilo te da bi trebalo utvrditi tko je kome u slučaju LRH pogodovao i tko je za to odgovoran.

Denona je rekao da će SDP nastojati nametnuti u Saboru raspravu o LRH-ima te kako očekuje da predstavnike Županije do kraja godine, a zbog stanja u "Viktoru Lencu" i LRH-ima, primi predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Dožupan Denona i dožupanica Nada Turina Đurić poduprli su napore opatijske gradske uprave u rješavanju problema LRH te su najavili da će županijsko Poglavarstvo i Skupština uskoro raspravljati o stanju u "Viktoru Lencu" i LRH-ima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙