FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 21. listopada

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 21. listopada:
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 21. listopada:

ZAGREB - Predstavnici Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj obilježit će otvaranje CARDS twining projekta "Jačanje sposobnosti Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave", kojeg financira Europska unija u iznosu od 600 tisuća eura. Glavni korisnici projekta su Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave Hrvatske i zaposlenici tijela državne uprave uključenih u postupke javne nabave, a projekt se provodi u suradnji sa slovenskom Državnom revizijskom komisijom za reviziju postupaka javne nabave. (11 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2)

OPATIJA - 'Nove tehnologije - novi komunikacijski kanali', naziv je dvodnevne konferencije koja će biti otvorena u opatijskom Hotelu Kvarner, a održava se u sklopu nacionalnog festivala oglašavanja FESTO 2005. U radu konferencije sudjeluje devet predavača, od kojih sedam iz inozemstva, a bavi se postojećim i nadolazećim medijskim platformama, mogućnostima digitalne televizije, ulozi radija u medijskoj budućnosti, upotrebom novih medija u oglašavanju i komuniciranju, marketingom putem mobilne telefonije i dr. (10,30 sati). Uoči početka rada konferencije bit će održana i konferencija za novinare organizatora Hrvatskog oglasnog zbora (9,45 sati, Hotel Kvarner).

ZAGREB - Organizatori Međunarodne konferencije i izložbe "Intermodalni prijevoz u jugoistočnoj Europi", koja će se održati 24. i 25. studenog u Opatiji, održat će se konferencija za novinare na kojoj će najaviti ovaj događaj. Konferenciju organiziraju IPC Dunav-Jadran, Europska Intermodalna Asocijacija (EIA) iz Bruxellesa te Hrvatsko-austrijska trgovinska komora iz Graza, pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade. (11 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Društvo za upravljanje fondom Terra Invest i zatvoreni investicijski fond za nekretnine Terra Mediterranea održat će konferenciju za novinare povodom početka rada tog novog fonda, koji će ulagati u nekretnine na jadranskoj obali. Tom će prilikom biti najavljena i prva emisiju dionica tog fonda na Zagrebačkoj burzi, koja počinje u ponedjeljak, 24. listopada. (11 sati, Hrvatska poštanska banka, Jurišićeva 4)

ZAGREB - Ovogodišnji kongres Hrvatske zajednice Udruga za marketing (CROMAR), pod nazivom "Marketinške paradigme za 21. stoljeće" održat će se 21. i 22. listopada na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Kongres okuplja više od 40 izlagača, renomiranih hrvatskih znanstvenika i stručnjaka u različitim područjima marketinga. Tema kongresa posvećena je prezentiranju novih dostignuća i doprinosa marketinške znanosti i prakse (Ekonomski fakultet, Trg J.F. Kennedya 6, dvorana 3 u 10,15 sati).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u drugom ovogodišnjem tromjesečju zabilježena relativno visoka međugodišnja stopa realnog rasta BDP-a od 5,1 posto, što je znatno više od ostvarenog rasta u prvom kvartalu, od 1,8 posto. Tako stopa rasta BDP-a za prvu polovicu ove godine iznosi 3,4 posto. Ostvarena stopa u prvom polugodištu 2005. pokazuje da je došlo do usporavanja rasta za 0,6 postotnih bodova u odnosu na prvo polugodište 2004. godine, napominju analitičari Hrvatske gospodarske komore u najnovijim "Gospodarskim kretanjima". No, realna stopa rasta za drugo ovogodišnje tromjesečje bila je najviša od zadnjeg kvartala 2002. godine. Na to je najviše utjecao realni rast izvoza roba i usluga, od 6,7 posto, te porast osobne potrošnje, za 4,4 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙