FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prometni će stručnjaci reći treba li Zagrebu metro

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Poglavarstvo Grada Zagreba nadanašnjoj je sjednici donijelo zaključak da se u roku od godine danaizradi prijedlog podzemno-nadzemnog tračničkog prometnog sustava uZagrebu.
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Poglavarstvo Grada Zagreba na današnjoj je sjednici donijelo zaključak da se u roku od godine dana izradi prijedlog podzemno-nadzemnog tračničkog prometnog sustava u Zagrebu.

Program realizacije podzemno-nadzemnog tračničkog sustava u Zagrebu izradit će stručnjaci Fakulteta prometnih znanosti, a Grad će ga financirati s 2,2 milijuna kuna, odlučilo je danas Poglavarstvo.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić novinarima je nakon sjednice, koja je bila zatvorena za javnost, rekao da je izdizanje željeznice, nadzemni tračnički sustav ili poniranje ispod zemlje, odnosno gradnja metroa, jedini način rješenja problema prometa u Zagrebu. Što će se od toga i gdje graditi odgovorit će stručnjaci Prometnog fakulteta i Prometnog instituta.

Na upit novinara je li o financiranju podzemno-nadzemnog tračničkog sustava razgovarao s premijerom Ivom Sanaderom, Bandić je rekao da nije jer je zasad riječ o projektu. O modelu financiranja bit će riječi kada se vidi što ćemo i gdje graditi, rekao je.

Poglavarstvo danas nije prihvatilo prijedlog Kluba gradskih zastupnika HSP-a o uvođenju jedne tarife u javni gradski prijevoz. Bandić je novinarima rekao da je već osnovano povjerenstvo koje do Nove godine mora iznaći rješenje gradskog javnog prijevoza u jednoj tarifi. U Povjerenstvu su članovi Poglavarstva i ZET-a.

Poglavarstvo je na današnjoj sjednici prihvatilo Pravilnik kojim se s tri na šest godina produžuje rok trajanja Liste za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS-a). Do tada bi svi građani koji su na Listi trebali kupiti stan, rekao je Bandić.

Na Listi za kupnju POS stanova je 7947 građana, a stanove je odabralo njih 1126.

Upitan što je s tzv. zagrebačkim modelom stanogradnje koji je on predlagao, zagrebački gradonačelnik je odgovorio da će taj model biti predstavljen za sto dana i da će se s njim krenuti početkom godine i to paralelno s nastavkom POS-a, a građani će odlučiti po kojem će modelu ubuduće kupovati stan.

"Bili smo opstruirani tri godine i sada je došlo vrijeme i za zagrebački model stanogradnje", rekao je Bandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙