FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: od početka iduće godine red u funkcioniranju gradskih poduzeća

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandićnajavio je danas na sjednici Gradske skupštine da će se od 1. siječnjaiduće godine uvesti red u funkcioniranje gradskih poduzeća, odnosnotrgovačkih društava u vlasništvu Grada.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas na sjednici Gradske skupštine da će se od 1. siječnja iduće godine uvesti red u funkcioniranje gradskih poduzeća, odnosno trgovačkih društava u vlasništvu Grada.

"Ili mene neće biti, ili nekoga drugog, ali popravnih ispita više nema, niti će se poslovi duplicirati ili triplicirati", rekao je Bandić, odgovarajući na "aktualnlom satu" HDZ-ovu zastupniku Mariju Zuboviću, koji je rekao da mu neće postaviti pitanje dok ne uspostavi kontrolu nad gradskim poduzećima.

Ivica Miočić Stošić s Nezavisne liste Borisa Mikšića predložio je da se u dnevni red ne uvrsti točka o davanju prvotnog mišljenja u postupku izvlaštenja za gradnju osnovne škole u Sesvetskim Selima, dok se vlasnicima zemlje ne povisi cijena od 210 kuna po četvornom metru.

Prijedlog nije prihvaćen.

Miroslav Rožić (HSP) pitao je Bandića odakle će namaknuti 150 milijuna kuna koje Grad po sudskoj presudi duguje gradskim službenicima zbog kršenja Kolektivnog ugovora o dodatcima na plaću. Bandić je odgovorio da će to pokušati riješiti pregovorima sa sindikatom. Naveo je da gradski zaposlenici imaju 33 posto veće plaće od državnih službenika.

Boris Mikšić pitao je što je s nekadašnjom vilom Kulmer, i je li gradska uprava sudjelovala u donošenju građevinske dozvole za izgradnju tog objekta, koji ga, naveo je, podsjeća na Holiday Inn koji se gradi u Parku prirode Medvednica.

Danira Bilić (HDZ) predložila je da se rebalansom proračuna osigura novac za izradu prometne dokumentacije gradnje škole u Sesvetskoj Sopnici, jer se za tu namjeru mogu iskoristiti sredstva Europske banke. Bandić je rekao, da će o tome razgovarati s ministrima Primorcem i Kalmetom, ali da ne vjeruje u taj novac, te da ima i drugih prioritetnih škola koje treba graditi.

SDP-ova zastupnica Jelena Pavičić Vukičević predložila je uvođenje podnoga grijanja kod rekonstrukcija ulica, kako bi se spriječili štetni utjecaji soli kojima se zimi posipaju ceste.

Joško Morić (DC) pitao je Bandića, dokle će dodjeljivati poslove prijateljima i kumovima, i u kojim su konkretnim slučajevima novinari lagali, i protiv kojih novinara će zbog toga podnijeti tužbe.

Bandić je to nazvao siciranjem, i rekao da ne želi komentirati.

Jozo Radoć (HNS) pitao je postoji li plan da se osnovnim i srednjim školama osiguraju osnovna sredstva za rad, jer u nekim školama čak nema ni papira za testove, a postoji i škola u kojoj su roditelji sami obojali zidove, radijatore i parkete, na što je pročelnik za školstvo Ivica Lazanja, odgovorio da škole dobivaju za to namjenske novce.

Na dnevnom redu sjednice je tridesetak točaka, a predsjednica Skupštine Tatjana Holjevac najavila je, da će se, ako se sve točke ne uspiju raspraviti do 20 sati, sjednica nastaviti i sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙