FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Bandić na briefingu s novinarima

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandićdanas je na briefingu s novinarima najavio kako od Vlade i Hrvatskogsabora očekuju pozitivan odgovor na inicijativu grada Zagreba da seoslobodi plaćanja doprinosa na mjesečni dječji dodatak kako bi seudvostručio, a za obitelji s troje i više djece bio i viši.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na briefingu s novinarima najavio kako od Vlade i Hrvatskog sabora očekuju pozitivan odgovor na inicijativu grada Zagreba da se oslobodi plaćanja doprinosa na mjesečni dječji dodatak kako bi se udvostručio, a za obitelji s troje i više djece bio i viši.

"Zbog demografske slike grad Zagreb je prvi i jedini u Hrvatskoj osim besplatnih udžbenika osigurao mjesečni dječji dodatak, koji sada za prvo dijete iznosi 100 kuna, za drugo 300 i za treće i svako iduće dijete 600 kuna. Poručili smo Vladi da smo spremni povećati te svote ako nas oslobodi davanja državi, koja su sada 120 posto, odnosno na 600 kuna dječjeg dodatka državi dajemo još 700 kuna", istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

Kao pozitivan znak da se Vlada sprema uputiti Hrvatskom saboru izmjenu zakona Bandić smatra govor predsjednika Vlade Ive Sanadera na nedavnu skupu o perinatalnoj medicini.

Zagrebački gradonačelnik podsjetio je da je demografska slika grada Zagreba nakon devet godina prošle godine prvi put bila pozitivna, t.j. bilo je više rođenih nego umrlih.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimir Šostar rekao je da je i u prvih devet mjeseci ove godine broj porođaja u gradu Zagrebu bio neznatno manji nego u cijeloj prošloj godini, što upućuje da će ova godina završiti s još većim plusom nego lanjska. Također je rekao da 90 posto roditelja traži dječji dodatak, a to je pokazatelj da im puno znači.

Najavljeno je da se nastavlja gradnja dječjih vrtića, a novinari su danas obišli gradilište budućeg vrtića u Matoševoj ulici.

Za gradnju Sveučilišne bolnice "Blato" gradonačelnik Bandić je rekao da je sada na potezu Vlada koja još nije imenovala članove Povjerenstva na čelu kojeg je premijer Sanader, a ono treba definirati i sadržaj buduće bolnice.

Najavio je i raspisivanje novog natječaja za voditelja kontrolnog ureda Poglavarstva, a za sličan ured u Skupštini rekao je da je to zajednički prijedlog te da bilo nelogično kad bi bio za osnivanje takva ureda u Poglavarstvo, a ne i u Skupštini.

Gradonačelnik se zauzeo i za početak provedbe povrata crkvene imovine, rekavši kako ljudi u Crkvi to ne će tražiti preko noći.

Najavio je da će od početka iduće godine biti raspisan natječaj za uređenje tisuću pročelja u roku od tri godine te da će do kraja godine biti definiran tempo i dinamika gradnje kapitalnih investicija u iduće tri godine.

Bandić je također najavio da od sutra teče rok od 30 dana za skidanje svih ilegalno postavljenih reklama na Trgu bana Jelačića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙