FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić na susretu gradonačelnika EU gradova u Amsterdamu

ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandićsudjelovao je na 45. općoj skupštini glavnih gradova Europske unije od7. do 9. listopada u Amsterdamu u društvu europskih gradonačelnika kaojedini gradonačelnik-promatrač izvan EU.
ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sudjelovao je na 45. općoj skupštini glavnih gradova Europske unije od 7. do 9. listopada u Amsterdamu u društvu europskih gradonačelnika kao jedini gradonačelnik-promatrač izvan EU.

Glavna tema skupštine bila je socijalna kohezija s naglaskom na integraciju nacionalnih manjina posebice muslimanske zajednice u život europskih gradova, izvijestio je gradonačelnik Bandić na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu.

Pritom je naglasio da Zagreb po tom pitanju ima dobra rješenja pa je tako izdvojio posebno tijelo za nacionalne manjine koje djeluje pri Gradskoj skupštini: Odbor za nacionalne manjine. Tu je još i Koordinacija nacionalnih manjina te vijeća i predstavnici nacionalnih manjina koji djeluju u Zagrebu.

"Najbolje je predstavnike manjina staviti u u funkciju odgovornosti i tako podijeliti s njima teret upravljanja gradom", rekao je Bandić navodeći da se Zagreb može pohvaliti da tu ide ukorak s mnogim europskim metropolama.

O toj problematici govorili su i gradonačelnici Nikozije, Amsterdama, Berlina i Londona gdje su problemi integracije posebno izraženi te su zajedno s 25 gradonačelnika europskih gradova razmijenili druge ideje i iskustva na području društvenog angažmana i povezivanja s građanima.

Zagrebački gradonačelnik dobio je poziv za posjet Lionu, Strasbourgu i Barceloni, a izrazio je nadu da će 2010. Zagreb biti domaćin Općoj skupštini glavnih gradova EU, baš kao što je to bila Budimpešta, dvije godine nakon ulaska Mađarske u EU i kao što će to 2006. biti Ljubljana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙