FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - događaja - Hrvatska - za srijedu, 26. listopada

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 26. listopada.
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 26. listopada.

ZAGREB - Vlada će na redovitoj sjednici odlučiti o naknadi za perad uništenu nakon pojave virusa ptičje gripe na ribnjacima Grudnjak i Našičkim ribnjacima. Za vlasnike peradi u naseljima oko ribnjaka Grudnjak izdvojit će se oko milijun kuna, a koliko će se izdvojiti za vlasnike na našičkome području znat će se točno kad završe popisi. Prema najavama ministra poljoprivrede, naknada će, po komadu, iznositi za piliće osam kuna, za kokoši 45 kuna, za domaće patke, biserke ili ukrasne ptice 100 kuna, zapurice do 300 kuna, a za izgubljenu dobit po gospodarstvu 200 kuna. Na ribnjacima Grudnjak kod Zdenaca uništeno je 17.299 komada peradi u 508 kućanstava. Na Našičkim ribnjacima, po prvim procjenama, oko 10.000 komada u 400 do 450 kućanstava. Na sjednici će Vlada dobiti i izvješće o ovogodišnjoj turističkoj sezoni, a raspravljat će i o pripremama za sljedeću (10 sati, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Konferencija za novinare u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva na kojoj će se podastrijeti najnoviji podatci vezani uz pojavu ptičje gripe u našoj zemlji. S tim u vezi, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva svaki dan organizira konferencije za novinare da bi javnost izvijestilo o aktivnostima koje se poduzimaju kako bi se spriječilo širenje ptičje gripe (12 sati, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78, Kabinet ministra, II. kat)

ZAGREB - Odbor za poljoprivredu i šumarstvo Hrvatskoga sabora održat će tematsku sjednicu o pojavi ptičje gripe u Hrvatskoj (13 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Mažuranića)

ZAGREB - Okrugli stol "Šezdeset godina poslije - Narodnooslobodilačka borba u Hrvatskoj i savezničke snage u Drugome svjetskom ratu" otvorit će hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i veleposlanik Ujedinjenoga kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Sir John Ramsden. Orugli stol, priređen u povodu 60. obljetnice završetka Drugoga svjetskog rata, organiziraju Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i Britansko veleposlanstvo, a pokrovitelj je predsjednik Republike Stjepan Mesić (tijekom prijepodneva, Hrvatski institut za povijest, Opatička 10)

NUŠTAR - Veleposlanik Republike Francuske u Hrvatskoj Francois Saint-Paul posjetit će Nuštar gdje će obići lokaciju projekta razminiranja "Općina Nuštar, poljoprivredne površine". Za taj je projekt francuska Vlada donirala 100.000 eura, a riječ je o prostoru površine 113.190 četvornih metara između dječjega igrališta, potoka Ervenica i naselja Cerić. Po završetku projekta, taj će prostor biti siguran za korištenje, a na poljoprivrednoj površini moći će se ponovno pokrenuti poljoprivredna proizvodnja te stvoriti uvjeti za navodnjavanje pretraženih površina (10,30 sati, ispred zgrade Općine Nuštar).

OSIJEK - Konferencija za novinare Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP). Na konferenciji će govoriti predsjednik SDP-a Ivica Račan, potpredsjednica Glavnoga odbora stranke Biljana Borzan i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Osijek Zvonko Erak (12 sati, prostorije SDP-a, Šetalište kardinala Alojzije Stepinca 11)

VINKOVCI - Aktualna politička situacija i djelovanje SDP-a u Slavoniji i Baranji tema je radnog sastanka koji će s predsjednicima županijskih, gradskih i općinskih organizacija SDP-a s područja Slavonije i Baranje održati predsjednik SDP-a Hrvatske Ivica Račan ( Hotel Slavonija, u 17,30 sati)

ZAGREB - Sjednica Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT). Na dnevnome redu 22. sjednice Programskoga vijeća HRT-a bit će, među ostalim, ovjera mandata novoizabranim članovima Vijeća i izbor predsjednika Vijeća (11 sati, HRT dom, Prisavlje 3)

ZAGREB - Sjednica Gradskoga poglavarstva Grada Zagreba. Na dnevnome redu 22. sjednice Gradskoga poglavarstva bit će, među ostalim, i dopuna Zaključka o utvrđivanju Liste prioriteta važnih objekata za Grad Zagreb (8 sati, Gradsko poglavarstvo, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372)

ZAGREB - Potpisivanje Programa kulturne suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ruske Federacije za razdoblje od 2005. do 2007. Program će potpisati ministar kulture Božo Biškupić i veleposlanik Ruske Federacije Mihail Konarovski (10 sati, Ministarstvo kulture. Runjaninova 2)

ZAGREB - Simpozij u povodu 100. obljetnice rođenja književnika Vladana Desnice. Skup su organizirali Hrvatsko društvo pisaca i Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, a održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića (10 sati, Hrvatsko društvo pisaca - Vila Arko, Basaričekova 24)

Dežurni urednici:

prijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙