FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens i HŽ potpisali ugovore za implementaciju SDH transmisijske infrastrukture

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Tvrtke Siemens d.d. i Hrvatskeželjeznice (HŽ) potpisale su tri ugovora o isporuci informatičke itelekomunikacijske infrastrukture, vrijedne 23,4 milijuna kuna.
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Tvrtke Siemens d.d. i Hrvatske željeznice (HŽ) potpisale su tri ugovora o isporuci informatičke i telekomunikacijske infrastrukture, vrijedne 23,4 milijuna kuna.

Dva ugovora, kako su izvijestili danas iz Siemensa, obuhvaćaju isporuku tzv. pasivne opreme koja se sastoji od optičkih kablova, spojnica i razdjelnika, koje će nakon instalacije od strane HŽ-a, omogućiti toj tvrtki izgradnju učinkovitije i sigurnije buduće informatičke infrastrukture. Ugovor je potpisan za isporuku opreme na dvjema dionicama na X koridoru.

Prema jednom od potpisanih ugovora, Siemens će isporučiti opremu i instalirati SDH (Synchronous Digital Hierarchy) transmisijske infrastrukture na koridorima X, Vb i Vc kojim bi se te dionice opremile besprekidnim napajanjima, ispravljačima, adekvatnim strujnim razvodom, komunikacijskim ormarima i klima uređajima za smještaj samih transmisijskih uređaja.

Ugovoreni posao također uključuje uslugu održavanja infrastrukture, a na spomenutim koridorima na lokacijama na kojima je potrebno, Siemens će modernizirati lokalne komunikacijske mreže (LAN).

Nakon isporuke i instalacije koja će završiti u roku od dvije godine, spomenuta infrastruktura poslužit će za sigurno povezivanje raznih podsustava, a ujedno je preduvjet za modernizaciju HŽ-a u smjeru GSM-R, GSM sustava namijenjenog željeznicama.

(Hina) xpp/xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙