FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Kosor potpisala ugovore o pomoći starijim osobama

ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorpotpisala je danas ugovore o provedbi programa pomoći starijim osobamas predstavnicima Zadarske i Karlovačke županije, jasenovačkom općinom,gradom Vrbovskim, Maticom umirovljenika i Sindikatom umirovljenikaHrvatske.
ZAGREB, 11. listopada 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas ugovore o provedbi programa pomoći starijim osobama s predstavnicima Zadarske i Karlovačke županije, jasenovačkom općinom, gradom Vrbovskim, Maticom umirovljenika i Sindikatom umirovljenika Hrvatske.

Danas su potpisani ugovori o provedbi programa "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama" s Karlovačkom županijom i jasenovačkom općinom te projekt "Pomoć u kući starijim osobama" s Karlovačkom i Zadarskom županijom te gradom Vrbovskim. Također je s umirovljeničkim udrugama potpisana provedba projekta "Volonterska skrb za starije osobe u lokalnim zajednicama".

Vrijednost tih ugovora je viša od dva milijuna kuna.

Potpisani ugovori uključuju oko 2750 starijih osoba, u provedbi kojih će posao naći 56 ljudi, izvijestila je ministrica Jadranka Kosor na današnjoj svečanosti u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Istaknuvši kako su projekti Uprave za međugeneracijsku solidarnost Ministarstva do sada bili vrlo uspješni, dodala je kako vjeruje da će te projekte prepoznati umirovljenici i njihove udruge.

Trenutačno te i slične projekte provodimo u 11 županija, od kojih su mnoge stradale u ratu pa je skrb o starijim osobama u njima vrlo bitna, naglasila je Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙