FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens razmatra formiranje holdinga za istočni dio srednje Europe

BEČ, 18. listopada 2005. (Hina/APA) - Njemački inženjerski div Siemensrazmatra mogućnost preustroja svojih ogranaka u srednjoj i istočnojEuropi i već nekoliko mjeseci raspravlja o formiranju neke vrsteholdinga za istok koji bi trebao obuhvatiti nove članice EU, državekandidatkinje i njihove susjede u jugoistočnoj Europi, piše bečkidnevni list Der Standard.
BEČ, 18. listopada 2005. (Hina/APA) - Njemački inženjerski div Siemens razmatra mogućnost preustroja svojih ogranaka u srednjoj i istočnoj Europi i već nekoliko mjeseci raspravlja o formiranju neke vrste holdinga za istok koji bi trebao obuhvatiti nove članice EU, države kandidatkinje i njihove susjede u jugoistočnoj Europi, piše bečki dnevni list Der Standard.

Ta razmatranja predstavljaju istodobno priliku i rizik za Siemens Oesterreich budući da bi s jedne strane sam mogao postati "holding za istok", nadležan za odvojke u središnjem dijelu istočne Europe, odnosno Slovačku, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Rumunjsku, Bugarsku, Srbiju i Crnu Goru.

S druge je pak strane varijanta koja je po mišljenju dobrih poznavatelja prilika trenutno vjerojatnija ali istodobno i opasnija za Austrijance a obuhvaća uspostavu pravog holdinga za središnji dio istočne Europe gdje bi i Siemens AG Oesterreich bio tek jedan od brojnih ogranaka.

U sjedištu koncerna u Muenchenu nisu se željeli očitovati o temi restrukturiranja i uspostave holdinga za istočni dio srednje Europe, ukazujući na "razdoblje šutnje" do sastavljana bilance. "Odgovarajuća odluka nije donesena a nije odlučeno ni da će tako nešto uopće biti učinjeno", izjavio je za bečki list glasnogovornik Siemensa.

Iz bečkih krugova koncerna doznaje se da bi odluke trebale biti donesene tek krajem listopada ili početkom studenog. Otvoreno je pitanje sjedišta novog holdinga, a spominje se Zuerich, Muenchen i Beč.

Bez obzira na ishod meča između Beča i Muenchena, Siemens Oesterreich bit će u prvoj fazi povećan jer će regionalnim zastupništvima za Slovačku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Rumunjsku, Bugarsku, Srbiju i Crnu Goru biti dodano i ono za Mađarsku.

"Sve je ostalo zasada predmet rasprave i jako je složeno, i to ne samo gledano iz pravne perspektive", upozorili su u bečkom ogranku Siemensa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙