FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pliva raskida ugovore s kompanijom Legacy Pharma

ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Farmaceutska kompanija Plivaobjavila je danas da je 30. rujna raskinula ugovore s kanadskomkompanijom Legacy Pharma Limited Partnership o prodaji lijekova zasredišnji živčani sustav kompanije Odyssey, Plivinog povezanog društvaza poslovanje s lijekovima s tržišnim ekskluzivitetom u SAD-u.
ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Farmaceutska kompanija Pliva objavila je danas da je 30. rujna raskinula ugovore s kanadskom kompanijom Legacy Pharma Limited Partnership o prodaji lijekova za središnji živčani sustav kompanije Odyssey, Plivinog povezanog društva za poslovanje s lijekovima s tržišnim ekskluzivitetom u SAD-u.

Ugovori su raskinuti jer kompanija Legacy do navedenog, ugovorenog datuma nije mogla zadovoljiti uvjete vezane uz zatvaranje transakcije, navode iz Plive.

Pliva je 1. kolovoza 2005. sklopila s kompanijom Legacy ugovor o prodaji lijekova za središnji živčani sustav kompanije Odyssey, i to lijekova Antabuse, Vivactil, Surmontil i PLD-180 (Plivinog lijeka u fazi I razvoja za liječenje ALS-a, amiotrofične lateralne skleroze poznatije kao Lou Gehrigova bolest).

U skladu s uvjetima ugovora, Pliva će, kako su istaknuli, zadržati pet milijuna dolara koje je dobila po potpisivanju ugovora.

Naime, vrijednost ukupne transakcije dosezala je do 62,5 milijuna dolara. Uvjetima ugovora je bilo precizirano plaćanje odmah pet milijuna dolara, a 47,5 milijuna USD po zatvaranju transakcije. Ranije je objavljeno da bi, prema istom ugovoru, Pliva po postizanju ugovorenih prodajnih ciljeva imala pravo na dodatnu isplatu do iznosa od 10 milijuna USD. Pliva je također u razdoblju od sedam godina trebala primati prihode od rojaliteta na iznos neto prodaje proizvoda koja prelazi određene godišnje prodajne razine, kao i iznos neto prodaje svakog potencijalnog proširenja asortimana zasnovanog na ovim proizvodima.

Iz Plive najavljuju nastavak pregovora o prodaji lijekova za središnji živčani sustav, uključujući i neekskluzivne pregovore s kompanijom Legacy, kako bi što brže provela odluku o izlasku iz "proprietary" poslovanja u SAD-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙