FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova dizalica za brodogradilište 3. maj

RIJEKA, 28. rujna 2005. (Hina) - Riječkom Brodogradilištu 3. maj danasje tvrtka Siemens d.d. i službeno predala, nakon modernizacije iprobnog rada, najveću portalnu dizalicu u Hrvatskoj, a riječ je oposlu vrijednom 11 milijuna kuna, istaknuto je na današnjojkonferenciji za novinare u riječkom brodogradilištu.
RIJEKA, 28. rujna 2005. (Hina) - Riječkom Brodogradilištu 3. maj danas je tvrtka Siemens d.d. i službeno predala, nakon modernizacije i probnog rada, najveću portalnu dizalicu u Hrvatskoj, a riječ je o poslu vrijednom 11 milijuna kuna, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u riječkom brodogradilištu.

Siemens je posao dobio u konkurenciji 10 poduzeća na međunarodnom natječaju, a u lipnju je s brodogradilištem potpisan ugovor koji je obuhvatio posao kompletne zamjene stare analogne elektrike modernom digitalnom tehnologijom te strojarske radove i obnovu čelične strukture dizalice.

Portalna dizalica brodogradilišta, čija je namjena dizanje najvećih sekcija tereta na brod i koju nikavim tehnološkim postupkom nije moguće nadomjestiti, izgradila je 1972. godine tvrtka Metalna iz Maribora, a prema projektu i pod nadzorom tvrtke Krupp.

Ugovoreni rok od 30 dana, jer je riječ o jedinstvenoj dizalici koja opslužuje brodove najveće nosivosti pa je nije moguće zamijeniti, čak je i smanjen za četiri dana pa je posao pbavljen u 26 dana.

Tome je prethodila priprema od godine dana, a na projektu je Siemens d.d. kao glavni nositelj ukupno angažirao oko 70 djelatnika. Riječ je o projektu za čiju je obnovu kredit dala Hrvatska banka za obnovu i razvoj, istaknuto je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙