FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed protiv projekta "Družbe Adrije"

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Uoči sastanka Komisije za procjenuutjecaja na okoliš projekta "Družbe Adrije" danas je 50-ak članovaOdbora za zaštitu Jadrana mirno prosvjedovalo protiv tog projekta.
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Uoči sastanka Komisije za procjenu utjecaja na okoliš projekta "Družbe Adrije" danas je 50-ak članova Odbora za zaštitu Jadrana mirno prosvjedovalo protiv tog projekta.

"Turizam je naša nafta - ne treba nam Družba Adria", "Čuvajmo biser Jadrana", "Nafta ili turizam - pitanje je sad", samo su neki od transparenata koje su nosili sudionici prosvjeda pred zagrebačkim hotelom "Panoramom" gdje su se sastali članovi Komisije.

"Za malenu dobit riskira se nacionalno blago. To ne smijemo dopustiti i tu trebamo staviti točku jer je Jadran baština koju moramo ostaviti drugim naraštajima", rekao je Zoran Milić iz Franjevačkoga svjetovnog reda.

Jagoda Munić iz Udruge "Zeleni za Zagreb" apelirala je na "moralnu i znanstvenu odgovornost" članova Komisije i ustvrdila da prosvjedom ne čine pritisak na njih, nego da javno zagovaraju da se projekt zaustavi.

Predsjednik Komisije Nenad Mikulić je uoči rasprave na sjednici ustvrdio da su vjerojatne tri mogućnosti: studiju prihvatiti i uputiti u javnu raspravu, zatražiti novu dopunu, što je također teoretski moguće, i uskratiti odobrenje za zahvat.

Jasna Daničić iz JANAF-a drži da je "cijela priča preuranjena" i da je "stvorena odbojnost prema JANAF-u i projektu jer javna rasprava još nije počela".

Odbor za zaštitu Jadrana, članovi kojeg su danas prosvjedovali protiv 'Družbe Adrije', okuplja nevladine udruge za zaštitu okoliša i ekološki osviještene pojedince. Odbor je tijekom proteklih godinu dana organizirao nekoliko javnih prosvjeda, pozivajući Vladu da odustane od projekta "Družbe Adrije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙