FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film "Družba Isusova" pozvan na festival u SAD-u

ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Kalifornijski filmski institut pozvaoje hrvatski film "Družba Isusova" na 28. Mill Valley Festival koji ćese održati od 6. do 16. listopada u SAD-u, izvijestio je danasproducent filma.
ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Kalifornijski filmski institut pozvao je hrvatski film "Družba Isusova" na 28. Mill Valley Festival koji će se održati od 6. do 16. listopada u SAD-u, izvijestio je danas producent filma.

Mill Valley Film Festival prestižna je kalifornijska filmska manifestacija koja nema natjecateljski karakter te se na njoj prikazuju najbolji nezavisni i svjetski filmovi. Na festivalu će biti prikazano 200 filmova iz 55 zemalja.

Nastup hrvatskog filma počeo je projekcijom za novinare u San Franciscu 20. rujna.

Redatelj Silvije Petranović sudjelovat će u raspravi o tome kako filmaši mijenjaju svijet promičući socijalna, rasna, politička i druga prava.

To je drugi poziv za nastup hrvatskog filma "Družba Isusova" u Americi unutar nešto više od mjesec dana (19 Wine Country Film Festival) i sedmi nastup na svjetskim festivalima (Šangaj, Sarajevo, Sao Paolo, Kalkuta, Kairo).

Film "Družba Isusova", koji je prikazan 2004. na Pula Film Festivalu ekraniziran je po romanu češkog pisca Jirija Šotole, a nastao je u produkciji Maydi Filma, a koproducent je HRT.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙