FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio predsjednika ukrajinskog parlamenta

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je u ponedjeljak u Zagrebu predsjednika ukrajinskog parlamentaVolodymyra Lytvyna s kojim se suglasio kako su bilateralni odnosiHrvatske i Ukrajine dobri i bez otvorenih pitanja.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak u Zagrebu predsjednika ukrajinskog parlamenta Volodymyra Lytvyna s kojim se suglasio kako su bilateralni odnosi Hrvatske i Ukrajine dobri i bez otvorenih pitanja.

No, dvojica dužnosnika smatraju da je potrebno raditi na jačanju gospodarskih odnosa za koje postoje veliki potencijali s obje strane, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

Naglašeno je kako je liberalizacija viznog režima jedna od bitnih pretpostavki za povećanje gospodarske suradnje, posebno na području turizma. Predsjednik ukrajinskog parlamenta naglasio je kako je Ukrajina zainteresirana za suradnju na području metalurgije kao i na projektu Družba Adria, pri čemu je nužno uzeti u obzir sve aspekte tog projekta.

Tijekom razgovora bilo je riječi i o zaštiti nacionalnih manjina pri čemu je izraženo zadovoljstvo njihovim statusom, te je istaknuta potreba nastavka rada na obrazovanju i očuvanju tradicije, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

Lytvyn se ranije u ponedjeljak sastao sa svojim hrvatskim kolegom Vladimirom Šeksom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙