FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. listopada 2005.(Hina) -
ZAGREB, 24. listopada 2005.(Hina) -

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva izvijestit će i danas na konferenciji za novinare što se poduzima radi sprječavanja širenja ptičje gripe te o novim podacima vezanim uz pojavu ptičje gripe. Predsjednik Kriznog stožera za obranu protiv ptičje gripe Mate Brstilo na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Ministarstvu poljoprivrede rekao je da je utvrđen virus ptičje gripe H5 na dva labuda s ribnjaka u Našicama, te da se radi o istom jatu labudova koje je bilo na zdenačkom ribnjaku "Grudnjaku". Na Našičkim ribnjacima, koji se prostiru na 1250 hektara, od subote do jučer pronađeno je 13 uginulih labudova.

ZAGREB - Ina je cijenu supera plus 98 smanjila za 2,6 posto, s dosadašnjih 8,50 na 8,28 kuna po litri, dok su cijene ostalih derivata ostale iste, priopćeno je iz Ine. Nove maloprodajne cijene vrijede od danas, 25. listopada, do 7. studenog. Super 98 i dalje stoji 8,30 kuna po litri, eurosuper 95 je 7,98 kuna po litri, super 95 stoji 7,93 kune. Litra eurodizela stoji 7,40 kuna, dizela 7,30 kuna, a eurodizela - plavog 4,48 kuna. Cijena loživa ulja ekstra lakog je i dalje 4,65 kuna za litru.

ZAGREB - Komisija za procjenu utjecaja na okoliš projekta "Družba Adria" održat će svoju treću sjednicu na kojoj će biti riječi o doradi studije utjecaja na okoliš toga projekta, učinjenoj prema primjedbama članova Komisije. Odbor za zaštitu Jadrana, koji okuplja građanske udruge i pojedince, najavio je da će od 9 do 9,30 sati organizirati prosvjedni skup ispred hotela "Panorama" u Zagrebu, gdje će Komisija održati sjednicu. Taj odbor smatra kako je dosadašnja stručna rasprava pokazala da projekt "Družba Adria" predstavlja neprihvatljivo velik rizik za Jadran. Odbor je apelirao na Komisiju da odbaci Studiju, a od Vlade traži da istupi iz tog projekta, kako je i najavljeno početkom ove godine.

ZAGREB - Koncert "Hommage a Anne Frank" održan je sinoć u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u suorganizaciji Zagrebačke filharmonije i Židovske kulturne scene "Bejahad" u povodu 60. obljetnice mučeničke smrti židovske djevojčice Anne Frank. Pod ravnanjem švicarskoga dirigenta i skladatelja Michela Tabachnika i solista na glasoviru ruskoga podrijetla Vladimira Stoupela, Zagrebačka filharmonija izvela je 2. koncert za glasovir i orkestar u c-molu Sergeja Vasiljeviča Rahmanjinova i 6., "Ptetičnu" simfoniju u h-molu Petra Iljiča Čajkovskog.

ZAGREB - Danas se otvara 17. svjetski festival animiranoga filma - Animafest, na kome će biti prikazano 12 dugometražnih animiranih filmova iz Hrvatske i svijeta koji će se natjecati za nagradu, te sedam filmova izvan konkurencije. U središtu pozornosti Festivala je europski dugometražni film. Animafest će trajati do 30. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙