FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za zaštitu Jadrana za utorak najavio prosvjed

ZAGREB, 23. listopada 2005. (Hina) - U povodu 3. sjednice Komisije zaprocjenu utjecaja na okoliš projekta "Družba Adria", koji će seodržati u utorak, 25. listopada, Odbor za zaštitu Jadrana večeras jenajavio da će u utorak od 9 do 9,30 sati organizirati prosvjedni skupispred hotela "Panorama" u Zagrebu, gdje će se održati sjednicaKomisije.
ZAGREB, 23. listopada 2005. (Hina) - U povodu 3. sjednice Komisije za procjenu utjecaja na okoliš projekta "Družba Adria", koji će se održati u utorak, 25. listopada, Odbor za zaštitu Jadrana večeras je najavio da će u utorak od 9 do 9,30 sati organizirati prosvjedni skup ispred hotela "Panorama" u Zagrebu, gdje će se održati sjednica Komisije.

"Smatramo kako je dosadašnja stručna rasprava pokazala da projekt 'Družba Adria' predstavlja neprihvatljivo velik rizik za Jadran. Stoga apeliramo na Komisiju da odbaci Studiju te zahtijevamo od Vlade RH da istupi iz tog projekta, kako je i najavljeno početkom ove godine", navodi se u priopćenju Odbora za zaštitu Jadrana, koje su u ime koordinacije Odbora uputili Jagoda Munić iz Zelene akcije i Zoran Milić iz Franjevačkog svjetovnog reda.

Odbor također poziva "građane i građanke da im se pridruže na prosvjedu protiv projekta 'Družba Adria' ".

Projektom "Družba Adrija" planira se doprema nafte s naftmnh polja u Ruskoj Federaciji naftovodom preko šest zemalja do hrvatske luke u Omišlju, na otoku Krku. Ondje bi se nafta ukrcavala na tankere koji bi je prevozili do potrošača. Preko hrvatskog teritorija nafta bi se dopremala naftovodom kojim upravlja tvrtka Jadranski naftovod (JANAF).

Odbor za zaštitu Jadrana građanska je koordinacija koja okuplja udruge i ustanove, znanstvenike, javne djelatnike, umjetnike i građane s ciljem promocije održivog razvoja kao jedinog prihvatljivog načina gospodarenja Jadranom. Odbor također pruža javnu potporu inicijativama i projektima koji su usmjereni na očuvanje ljepote i prirodne ravnoteže hrvatskog mora i priobalja, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙