FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen seminar o projektu "Družba Adria"

OMIŠALJ, 2. listopada 2005. (Hina) - Tridesetak predstavnika ekološkihudruga iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske i Austrijesudjelovalo je na dvodnevnom seminaru, održanom u Omišlju na Krku, oprojektu "Družba Adria", a raspravljali su o mogućoj realizaciji togprojekta, priopćila je danas ekološka udruga "EKO Kvarner".
OMIŠALJ, 2. listopada 2005. (Hina) - Tridesetak predstavnika ekoloških udruga iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske i Austrije sudjelovalo je na dvodnevnom seminaru, održanom u Omišlju na Krku, o projektu "Družba Adria", a raspravljali su o mogućoj realizaciji tog projekta, priopćila je danas ekološka udruga "EKO Kvarner".

Na seminaru su sudjelovali i stručnjaci, među kojima nekoliko autora Studije utjecaja na okoliš vezane za taj projekt te nekoliko članova Komisije za ocjenu te studije.

Seminar je bio zatvoren za javnost zbog, kako se ističe u priopćenju, klasificiranja Studije utjecaja na okoliš kao vojne tajne zbog važnosti naftovodnih objekata i želje nekih stručnjaka za anonimnim sudjelovanjem.

U priopćenju se navodi da je na seminaru utvrđeno kako Studija utjecaja na okoliš ima manjkavosti. Kaže se da predviđeno rješenje za balastne vode nije uvijek pouzdano ni primjenjivo. Također se tvrdi kako je katodna zaštita naftovoda nekvalitetno izvedena, što može uzrokovati vanjsku koroziju.

Dio Studije o isplativosti projekta ima pogrešne podatke, uključujući i financijske pokazatelje o važnosti turizma za gospodarstvo Kvarnera i Hrvatske, stoji u priopćenju.

Sudionici iz drugih zemalja najavili su da će o svemu što su doznali izvijestiti javnost te lokalne i državne dužnosnike u svojim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙