FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 10. listopada

ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 10. listopada.
ZAGREB, 10. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 10. listopada.

ZAGREB - O najnovijim aktivnostima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva u cilju povezivanja hrvatskih i austrijskih proizvođača automobilskih dijelova i opreme te mogućnostima njihovog klasterskog povezivanja izvijestit će na konferenciji za novinare ministar Branko Vukelić sa suradnicima. Također, bit će najavljena skorašnja konferencija hrvatskih i austrijskih proizvođača automobilskih dijelova (10 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78).

KARLOVAC - Na sjednici vladinog Povjerenstva za koordinaciju i praćenje pripremnih aktivnosti za turističku sezonu, koja će održati u Karlovcu, bit će analizirana ovogodišnja turistička sezona, a na dnevnom redu su i program pripreme sezone 2006. te prijedlog nastavka programa 'Poticaj za uspjeh'. Dosadašnje ocjene govore o uspješnoj ovogodišnjoj turističkoj sezoni. Na hrvatskom je Jadranu u devet mjeseci ove godine boravilo 8,49 milijuna turista ili 6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je s 49,43 milijuna noćenja zabilježen porast od 9 posto, prvi su podaci iz Hrvatske turističke zajednice. (11 sati, Hotel Korana Srakovčić, Perivoj Josipa Vrbanića 8).

ZAGREB - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) održat će u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) završnu prezentaciju projekta restrukturiranja Željezare Split i Valjaonice cijevi Sisak. Projekt su zajednički izradili HFP i njemačka konzalting tvrtka "Inwent". Uz predstavnike HFP-a te obiju željezara na prezentaciji se očekuju i predstavnici ministarstva financija i gospodarstva (10 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda obilježava prvu godišnjicu ponovnog spajanja (rekonekcije) prijenosnih mreža kontinentalne i jugoistočne Europe. HEP će taj događaj obilježavati dva dana, a prvog dana organizira okrugli stol o modelima tržišta električne energije i razvoju regionalnog tržišta električne energije u jugoistočnoj Europi (16 sati The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju održat će se javno otvaranje ponuda za kupnju 70,73 posto dionica hotelske tvrtke Kaštelanska rivijera iz Kaštel Starog. Za tu je kupnju otkupljeno nekoliko ponudbenih dokumentacija, slijedom čega u HFP-u očekuju i konkretne ponude. Početna cijena za oglašeni većinski dionički paket Kaštelanske rivijere je 17,76 milijuna kuna, što je 40 posto njegove nominalne vrijednosti. Od potencijalnih se ponuditelja očekuje zadržavanje svih 62 zaposlenika na rok od najmanje godinu dana, program ulaganja i poslovni plan za narednih pet godina. U sastavu Kaštelanske rivijere je hotel Palace s dvije zvjezdice (koji se sastoji iz tri djela) te zemljišna čestica Plavi Jadran. (HFP u 14 sati).

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Zagrebu u kolovozu je u odnosu na srpanj smanjena 14,1 posto, no u odnosu na kolovoz 2004. veća je za 5,8 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. U prvih osam mjeseci ove godine, industrijska proizvodnja u Zagrebu bila je 3,8 posto viša u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Pritom je prerađivačka industrija, koja čini 80,66 posto zagrebačke industrijske aktivnosti, na godišnjoj razini, u odnosu na kolovoz 2004., u porastu za 7,9 posto.

ZAGREB - Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Hrvatskoj je u kolovozu ove godine iznosila 572,24 milijuna kuna, što je za 13,5 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu. Od toga je prodaja iz vlastite proizvodnje pravnih osoba iznosila 332,3 milijuna kuna i viša je za 3,8 posto nego u kolovozu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Istodobno je otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iznosio 239,9 milijuna kuna, što predstavlja rast za devet posto u odnosu na kolovoz prošle godine. Statistički podaci pokazuju da u strukturi ukupnog otkupa i prodaje u kolovozu najveći udio, od 34,9 posto, čine žitarice. Slijedi sirovo kravlje mlijeko sa udjelom od 15,6 posto te grubo obrađena drva sa 14,9 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙