FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Troje članova ETA-e uhićeno u Francuskoj

MADRID, 3. listopada 2005. (Hina/AFP) - Španjolski ministar unutarnjihposlova Jose Antonio Alonso objavio je da je u ponedjeljak uFrancuskoj uhićeno troje pripadnika baskijske oružane separatističkeorganizacije ETA-e.
MADRID, 3. listopada 2005. (Hina/AFP) - Španjolski ministar unutarnjih poslova Jose Antonio Alonso objavio je da je u ponedjeljak u Francuskoj uhićeno troje pripadnika baskijske oružane separatističke organizacije ETA-e.

Harriet Aguirre, "navodni šef specijalnih postrojbi" ETA-e i "drugi čovjek vojnog aparata" tajne organizacije, priveden je u Aurillacu s jednom ženom, Idoiom Mendizabal, te trećom osoba čiji je identitet još nepoznat, kazao je Alonso.

Nekoliko komada vatrenog oružja zaplijenjeno je u garaži i vozilu u zajedničkoj operaciji francuske i španjolske policije, istaknuo je španjolski ministar na konferenciji za novinare.

"Radi se o vrlo važnoj operaciji protiv uprave vojnog ogranka ETA-e", kazao je Alonso.

"Ne raspolažemo nikakvim podatkom koji bi omogućio zaključak da su pripremali atentat", dodao je on, ističući da su uhićene osobe "čelnici" a samo pripadnici naoružanog ogranka ETA-e.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙