FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni odbor SDP-a raspustio ogranke u Bjelovaru, Dubrovniku i Karlovcu

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Glavni odbor SDP-a sinoć je zbognezadovoljstva njihovim djelovanjem raspustio gradske stranačkeorganizacije u Bjelovaru, Dubrovniku i Karlovcu te imenovaopovjerenike.
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Glavni odbor SDP-a sinoć je zbog nezadovoljstva njihovim djelovanjem raspustio gradske stranačke organizacije u Bjelovaru, Dubrovniku i Karlovcu te imenovao povjerenike.

Predsjednik Glavnog odbora Tonino Picula priopćio je danas da je Odbor zaključio kako je, suprotno postavljenim ciljevima na Devetoj konvenciji SDP-a o potrebi snaženja stranke, pao ugled lokalnih SDP-ovih organizacija u spomenutim gradovima, i to znatno iza rejtinga stranke u cjelini u tim gradovima.

"Glavni odbor SDP-a ocijenio je nedopustivim zatvaranje stranke u samu sebe, iscrpljivanje u međusobnim osobnim sukobima te podređivanje pojedinih organizacija osobnim interesima, a što je sve zajedno doprinijelo padu podrške građana lokalnoj organizaciji SDP-a u tim sredinama na lokalnih izborima", stoji u priopćenju.

Iz tih je razloga, dodaje se, odlučeno raspustiti gradske organizacije SDP-a u Bjelovaru, Dubrovniku i Karlovcu te su imenovani povjerenici, čije su obveze, ističe se, konsolidirati te stranačke organizacije i pripremiti izborne konvencije na kojima će se izabrati nova vodstva.

Picula u priopćenju naglašava da će Glavni odbor i vodstvo stranke odlučno reagirati i u svim drugim slučajevima u kojima se pokaže da stanje, djelovanje i rejting stranke nisu primjereni SDP-ovim socijaldemokratskim načelima i političkim ciljevima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙