FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Unicredito produljio rok za ponudu za preuzimanje HVB-a

MUENCHEN, 10. listopada 2005. (Hina/APA) - Talijanski bankovni divUniCredito više ne insistira kod preuzimanja njemačke banke HVB nazelenom svjetlu agencija za zaštitu tržišne utakmice u svim zemljama ukojima su aktivni njihovi ogranci, objavljeno je u službenompriopćenju.
MUENCHEN, 10. listopada 2005. (Hina/APA) - Talijanski bankovni div UniCredito više ne insistira kod preuzimanja njemačke banke HVB na zelenom svjetlu agencija za zaštitu tržišne utakmice u svim zemljama u kojima su aktivni njihovi ogranci, objavljeno je u službenom priopćenju.

Budući da se time mijenja i sadržaj ponude za preuzimanje koju će razmatrati dioničari HVB-a, ponuda će biti produljena za dva tjedna do 24. listopada, ističu u banci, uz napomenu da svi ostali uvjeti, uključujući i ponuđenu razmjenu dionica, ostaju isti,

U međuvremenu je 40 posto dionica HVB-a promijenjeno u dionice UniCredita ili je ta zamjena javno najavljena. "UniCredito je uvjeren da će ponuda za HVB biti uspješna", navodi se u priopćenju talijanske banke.

UniCredito je ranije uvjetovao ponudu za preuzimanje HVB-a zelenim svjetlom agencija za tržišno natjecanje u više zemalja budući da dvije banke imaju velike ogranke ponajprije u istočnoj Europi pa tamošnje vlasti moraju ocijeniti posljedice tog poteza po tamošnja bankovna tržišta.

Prepreke se naziru ponajprije u Poljskoj i Hrvatskoj. U Poljskoj je na pomolu promjena vlasti a kandidat za novog premijera Kazmierz Marcinkiewicz žestoko je kritizirao fuziju HVB-a i UniCredita, pozivajući aktualne poljske vlasti da poduzmu maksimalne napore kako bi je zaustavile. Stapanjem tamošnjih ogranaka HVB-a i UniCredita nastala bi najveća banka istočne Europe mjereno po aktivi.

U Hrvatskoj je središnja Hrvatska narodna banka, nadležna za nadzor bankovnog tržišta, izrazila ozbiljne dvojbe u vezi s fuzijom tamošnjih ogranaka dvije banke. Zato je UniCredito odustao od uvjeta po kojem spomenute institucije moraju odobriti spajanje a jedini je izuzetak zeleno svjetlo Europske komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙