FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luka Denona o reakciji Vladimira Vrankovića na izjave Zlatka Komadine

RIJEKA,24. listopada 2005.(Hina) - Luka Denona, zamjenikprimorsko-goranskog župana i član Županijskog odbora SDP-a, ustvrdioje danas da su reakcije predsjednika županijskog HDZ-a VladimiraVrankovića na izjave župana Zlatka Komadine vezane uz euroregijuAlpe-Adria pokazale "nemoć i neznanje" lokalnog HDZ-a o pitanjimaregionalizma.
RIJEKA,24. listopada 2005.(Hina) - Luka Denona, zamjenik primorsko-goranskog župana i član Županijskog odbora SDP-a, ustvrdio je danas da su reakcije predsjednika županijskog HDZ-a Vladimira Vrankovića na izjave župana Zlatka Komadine vezane uz euroregiju Alpe-Adria pokazale "nemoć i neznanje" lokalnog HDZ-a o pitanjima regionalizma.

Denona je na konferenciji za novinare kazao da je Vranković pokazao i da ne poznaje izborni program svoje političke stranke kazavši da se u tom programu jasno ističe opredijenjenost za prekograničnu suradnju i otvorene odnose sa susjednim zemljama.

Luka Denona je rekao i da bi bilo "zanimljivo čuti što o ovakvim Vrankovićevim istupima misli predsjednica riječkog ogranka HDZ-a i ministrica vanjskih poslova i eurointegracija Kolinda Grabar Kitarović s obzirom na napore u približavanju Europi koje čini".

"Bilo bi glupo ne iskoristiti odavno razrađene mehanizme euroregija koji omogućuju dobivanje novca za razvoj iz europskih fondova", rekao je.

Komentirajući Vrankovićeve tvrdnje da HDZ podržava sve projekte vezane uz Rijeku i njezinu širu okolicu, rekao je da je riječ samo o podršci, ali da se gradi drugdje. Dodao je da Vlada tvrdi da nema novca za provedbu projekata na riječkom području, a da se istodobno na drugim područjima investira. Spomenuo je pritom pripremu izgradnje mosta do Pelješca izrazivši sumnju u opravdanost izgradnje.

Vranković je prošloga tjedna reagirao na izjave Zlatka Komadine, dane pri utemeljenju euroregije Alpe-Adria u Italiji. Ustvrdio je da Komadina "svjesno ili nesvjesno radi protiv interesa Hrvatske" izjavama da su mu "Venecija i Trst puno bliži od Zagreba" te da su državne granice "povijesna slučajnost". Zamjerio je Komadini spominjanje Ustava te euroregije rekavši da se to kosi s hrvatskim zakonima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙