FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split - županijski vijećnik HSU-a Bruno Pleština istupio iz stranke

SPLIT,3. listopada 2005.(Hina) - Vijećnik Hrvatske strankeumirovljenika (HSU) u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini ibivši županijski čelnik stranke Bruno Pleština potvrdio je danas da jenakon prošlotjednog sukoba s novoizabranim vodstvom splitskog ogrankaHSU-a istupio iz stranke.
SPLIT,3. listopada 2005.(Hina) - Vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini i bivši županijski čelnik stranke Bruno Pleština potvrdio je danas da je nakon prošlotjednog sukoba s novoizabranim vodstvom splitskog ogranka HSU-a istupio iz stranke.

Pleština, koji će kao nezavisni vijećnik zadržati mandat u Županijskoj skupštini, rekao je da je njegovo strpljenje bilo na kušnji još od lipnja, kada su predsjednik i potpredsjednik HSU-a Vladimir Jordan i Ante Kriletić samovoljno, bez konzultiranja članstva i čelnika ogranaka, odlučili razvrgnuti predizbornu splitsku koaliciju s SDP-om i pridružiti se HDZ-u, omogućivši tako HDZ-u osvajanje vlasti u Splitu.

I nakon toga, ustvrdio je Pleština, Jordan i Kriletić nastavili su sa samovoljom te su u tajnosti sazvali izbornu skupštinu županijskog HSU-a, na koju nije bio pozvan ni Pleština, ni većina članova koji su se protivili koaliranju s HDZ-om, a na kojoj su izabrani njima podobni ljudi.

Istaknuo je i da se većina članova HSU-a protivi "mafijaškim stavovima, koje zastupaju Jordan i Kriletić", te da će "stranka platiti visoku cijenu zbog moralnog pada vodećih ljudi u HSU-u, koji ne zastupaju nikoga osim sami sebe".

Pleština je dodao da su se i novinari i cjelokupna javnost mogli uvjeriti u to kakvim se metodama u borbi s neistomišljenicima služi vodstvo splitskog HSU-a na čelu s Kriletićem, ne dopustivši njemu i suradnicima, prošloga tjedna prije konferencije za novinare, ulazak u stranačke prostorije zbog čega je gotovo došlo i do fizičkog sukoba između splitskih umirovljenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙