FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šemso Tanković ponovno predsjednik SDAH

ZAGREB, 2. listopada 2005. (Hina) - Stranka demokratske akcije Hrvatske(SDAH) nastavit će djelovati kao samostalna politička stranka koju ćevoditi dosadašnji predsjednik Šemso Tanković, odlučilo je danas 69izaslanika 6. izborne skupštine SDAH.
ZAGREB, 2. listopada 2005. (Hina) - Stranka demokratske akcije Hrvatske (SDAH) nastavit će djelovati kao samostalna politička stranka koju će voditi dosadašnji predsjednik Šemso Tanković, odlučilo je danas 69 izaslanika 6. izborne skupštine SDAH.

Dvojica protukandidata dosadašnjem predsjedniku stranke - Hašim Smlatić i Ahmed Makota na samoj su skupštini odustali od kandidature u korist Šemse Tankovića.

Izaslanici su također odgovarali na tri referendumska pitanja: treba li SDAH nastaviti rad kao politička stranka, u kakvom obliku - kao samostalna stranka ili vezivanjem uz neku drugu političku stranku, te koja bi stranka mogla biti politički partner. Uz to što će SDAH i dalje djelovati kao samostalna stranka, rezultati glasovanja pokazali su da bi čak 22 izaslanika za strateškog partnera izabralo SDP, njih 18 IDS, 12 HNS, a jedan HDZ.

Govoreći o radu stranke u proteklom mandatu, Šemso Tanković je istaknuo da je SDAH postao parlamentarnom strankom koja je ostvarila i solidne izborne rezultate na lokalnoj razini. Smatra da je osobito važan sporazum SDAH s Vladom premijera Ive Sanadera, koji omogućava da se "konačno na zadovoljavajući način riješi pitanje domovnica brojnih Bošnjaka". U proteklom razdoblju bilo je i propusta, među kojima je slab rad stranke u nekim sredinama te nedovoljna suradnja nekih ogranaka s članstvom i simpatizerima stranke, rekao je Šemso Tanković.

U sljedećemu mandatu, kao i u dosadašnja četiri, poručio je, dat će puno povjerenje i samostalnost ograncima stranke i njihovim vodstvima, a posebno će se pobrinuti za mlade naraštaje.

Novoizabranom vodstvu čestitali su izaslanici predsjednika Republike i predsjednika Vlade Vladimir Lončarević i Mario Zubović, predstavnici hrvatskih parlamentarnih stranaka, SDA BiH s predsjednikom te stranke Sulejmanom Tihićem na čelu te mnogi drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙